Egyetem

PDSZ: egységesítsék a kötelező óraszámot

PDSZ: egységesítsék a kötelező óraszámot

2014. július 8., kedd
PDSZ: egységesítsék a kötelező óraszámot
iskolataska_gs

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete nyílt levéllel fordul Balogh Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, amelyben többek között azt kérik, hogy egységesítsék a köznevelésben dolgozó pedagógusok kötelező óraszámát - mondta az Együtt-PM szövetséggel folytatott keddi megbeszélést követően Mendrey László, a PDSZ elnöke.

A szakszervezeti vezető emlékeztetett arra, hogy jelenleg 22-26 óra van meghatározva. Hangsúlyozta, hogy ha csak kettővel emelik a kötelező órák számát, az tízezer álláshelyet jelent. Emellett kezdeményezik, hogy ismételjék meg a 2010-ben elvégzett pedagógus-munkaidőteher kutatást. Azt is kérik, hogy végezzék el a pedagógusok elégedettségét vizsgáló Talis-kutatást, amelyet OECD tagországként már tavaly meg kellett volna tenni - közölte. A megbeszélés egy sorozat része, mert a PDSZ a választások után minden pártot megkeresett, amelyik képviselőket juttatott a parlamentbe,

Mendrey László

elmondása szerint eddig egyedül a kormányzó pártszövetségtől nem reagált levelükre. Szabó Szabolcs képviselő elmondta, hogy a megbeszélésen szóba került a Nemzeti Pedagógus Kar, a szakszervezeti reprezentativitás, a kötelező óraszám, a tankönyvellátás, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése és ezekben az ügyekben mindkét fél alapvetően hasonló álláspontot képviselt. Hozzátette, hogy írásbeli kérdést nyújtanak be

Balog Zoltánhoz

, mert nem látják, hogy mennyire biztosított a Nemzeti Pedagógus Kar legitimitása.

Szigetvári Viktor

, az Együtt-PM ügyvezető társelnöke azt mondta, hogy szövetségük a PDSZ számos elképzelését támogatásra méltónak tekinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.