Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

neptancgala_megnyito08_gs

A résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával kedden délután elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szegeden csaknem fél évszázada, 1966 óta rendeznek nyaranta néptáncfesztiválokat: a páros években nemzetközi találkozókat tartanak, a páratlan esztendőkben pedig az immár Martin György nevét viselő országos összejöveteleket szervezik meg.

Az idei fesztiválon kilenc hazai és külföldi – török, román, szerb, cseh – csoport csaknem négyszáz táncosa mutatkozik be. A folklór esteknek a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont kedden és szerdán este, a fesztivál gálaestjét pedig pénteken rendezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

A külföldi együttesek szerdán este és csütörtökön délelőtt utcai vigasságokon mutatkoznak be a Dugonics téren felállított színpadon, csütörtökön este pedig Szeged több művelődési házában és a Deszki faluházban lépnek föl.

Előző sztori

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét is jelölték az Európai Parlament díjára

Következő sztori

Nyerjen jegyet a szabadtérire! – A csárdáskirálynő