Közélet

Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon + FOTÓK

Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon + FOTÓK

2014. július 6., vasárnap
Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon + FOTÓK
tappancs_fesztival_mj 059

Ismét óriási szabadtéri kutyajátszótérré változott az újszegedi liget. Volt itt ügyességi bemutató, magyar fajta ismertető, szépségverseny és hűsítő medence is, amelyben előszeretettel áztatták mancsaikat a négylábúak.

"Nagyon melegünk van, ezért odafigyelünk, mennyi vizet isznak a kutyák. Negro már fürdött is." A kánikula sem szegte kedvét a négylábúaknak, a nagykutyák a fák nyújtotta árnyékban, a kiskutyák a pancsolóban, az ölebek pedig hol máshol, mint a gazdi ölében kerestek menedéket a szúrós napsugarak elől.

Köteles Krisztián

Negro nevű német törpe pincsherje biztosra ment, rövid időre befoglalta az egyik kutyusok számára felállított medencét - mérgesen vakkantott mindenkire, akitől veszélyben érezte kis oázisát. Nem úgy barátnője Lucie, a négyéves westie, aki láthatóan már alig várta, hogy a többi eb közelébe férkőzzön és szagmintát vegyen a későn érkezőktől.

Miklós Csilla

habár gyönyörűen kozmetikázott kutyussal érkezett, azt mondta, nem nevezi Luciet a szépségversenyen. Ők ugyanis elsősorban a kutyasuli bemutatóprogramokra jöttek. Ebből pedig volt bőven: az eldobott frizbik után csakúgy röpködtek a Suncity AirFurs csahos tehetségei,

Erdélyi Noémi

terápiás kutyusai most is bebizonyították, mi fán terem a négymancsos segítség, a Csibész kutyasuli növendékei pedig a játékos engedelmesség mintaképeiként álltak a sétálóutca alkotta színpadra. A közeli padon két idős hölgy gyönyörködött az ügyes blökikben, egymás között jókat kacarásztak a kilógó nyelvvel szaladgáló, kurta lábú tacsi csapaton. A magyar kutyafajták színe-java is felsorakozott: vizslák, kuvaszok, mudik és pumik hirdették az egyébként nagyon értelmes, szófogadó hazai fajok sokszínűségét. A pásztorokról külön előadást hallhattak az érdeklődők,

Tari József

szakértői véleménnyel beszélt, nem rejtve véka alá a magyar fajták kevéssé közkedvelt jellemvonásait sem.

tappancs_fesztival_mj 027

Természetesen idén sem maradhatott el a szépségverseny, amelyen a Tappancs - akárcsak a korábbi években - egyedi pontozás alapján bírálja a felsorakozókat. "Nálunk elsősorban nem az a fontos, hogy fajtatiszta, tenyésztőtől vásárolt kutyus vigye el a fődíjat, hanem külön figyelünk a mentett, ivartalanított állatokra. Ők plusz pontokban részesülnek" - árulta el kérdésünkre

Szerencsés Tilla

, a rendezvény egyik szervezője. A nap fő attrakciója egyébként már kora reggel a ligetbe csalogatta a versenyzőket, legtöbben a fák hűsében, plédeken relaxálva várták ki a délutánt, néhányan viszont a zsűri lenyűgözésére begyakorolt mozdulatokat tökéletesítették. Öt kutyus megkülönböztető nyakkendőben járta a rendezvény helyszínét, hátha itt szeret beléjük a jövőbeli gazdi. Az esemény végéig viszont sajnos egy kutyus sem lelt befogadóra, mind visszakerültek átmeneti otthonukba. Ugyanakkor megtudtuk, a komoly érdeklődők nem fordítanak hátat az ebeknek, egy-egy ilyen rendezvény után megnő az örökbefogadások száma a Tappancs-tanyán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.