//

Legyen ön is múzeumi önkéntes!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Önkéntesként segíthet a kutúra, a néphagyományok, a helytörténeti ismeretek, a gyógynövénykertészet megismertetésébe és terjesztésébe. A Napsugaras Tájház és Alsóvárosi Ferences templom és kolostor, valamint a Látogatóközpont várja jelentkezését.

Az önkéntesek csatlakozhatnak a múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokba, ezek szervezésébe, valamint a programok szervezésébe, népszerűsítésébe, az alsóvárosi értéktár felkutatásába, illetve a gyógynövénykert gondozásába.

Hogyan jelentkezhet?

Önéletrajz és motivációs levél beküldése elektronikus formában az Önkéntes Centrum számára (evs@talentumonkentes,hu). 2014. augusztus 15-ig.

Mi a feltétele a tevékenység megkezdésének?

A jelentkező önkéntesek három napos felkészítésen vesznek részt, ahol részletesen megismerkedhetnek a későbbi tevékenységükkel, és minden tudnivalót megtanulhatnak a két fogadóintézményről. Az önkéntes tevékenység a felkészítés elvégzése és szerződéskötés után kezdhető meg.

A felkészítés alkalmai és helyszíne:

2014. augusztus 19. 9-17 óráig – Általános ismeretek az önkéntességről, Talentum Alapítvány képzési terme, 6724 Szeged Kálvária sgt. 14. szám, a Bibliotéka Könyvtár épülete

2014. augusztus 26. 10-18 óráig – Múzeumi önkéntes ismeretek, Napsugaras Tájház, 6725 Szeged Nyíl utca 43.

2014. augusztus 27. 10-18 óráig – Múzeumi önkéntes ismeretek, Alsóvárosi Ferences templom és kolostor, Látogatóközpont, 6725 Szeged Mátyás tér 26/A

Előző sztori

A hőségben Csongrád megye-szerte lángra kapott az avar

Következő sztori

Biztonságosan közlekedő táborozók Gyálaréten + FOTÓK