Sport

Labdarúgás: Tímár és Oláh is a fedélzeten, combosodik a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: Tímár és Oláh is a fedélzeten, combosodik a Szeged-Grosics + FOTÓK

2014. július 8., kedd
Labdarúgás: Tímár és Oláh is a fedélzeten, combosodik a Szeged-Grosics + FOTÓK
szeged_2011_edzes06_gs

Kedd délelőtt elkezdte felkészülését a 2014/2015-ös évadra a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese. A keret első találkozásakor több új arcot is fel lehetett fedezni a játékosok között.

Korábban

beszámoltunk már

négy érkezőről, közülük egyedül a DVSC-nevelésű kapus, a Létavértest elhagyó

Tóth Csaba

hiányzott az első tréningről.

Tanács Attila

, a klub technikai igazgatója portálunknak elmondta, a hálóőr szerződtetésének végleges lezárása még várat magára, mivel a játékos számára ausztriai lehetőségek is nyitva állnak, így a sorsa még nem dőlt el. Ott volt ugyanakkor az összetartáson a másodosztályból kipottyant Kozármisleny két játékosa. A 27 éves

Fitos László

a Ferencvárosban pallérozódott, kölcsönben megfordult Szolnokon, majd két évet töltött el a Gyirmótnál, mielőtt az elmúlt tavaszt a Baranya megyeieknél töltötte volna. A jobb oldali középpályás számtalan NB II-es mérkőzés mellett 25 alkalommal az élvonalban is pályára léphetett, ezeken a meccseken 2 gólt szerzett.

Oláh Lóránt

leigazolása már a télen is képben volt a szegedi együttesnél, ám akkor végül

nem találtak egymásra

a felek. A kapcsolat újraéledésével most mégis visszatért Szegedre a rutinos csatár. A vajdasági születésű támadó 2002-ig szerbiai együttesekben futballozott, kivéve a 1999-2000-es szezon őszi idényét, amikor az akkor az NB I-ben szereplő Szeged LC csapatát erősítette, melynek színeiben hét mérkőzésen lépett pályára. Karrierje során a későbbiekben viselte a Szolnoki MÁV, a DVSC és a Ferencváros mezét, a legtöbb időt pedig – három részletben – Kaposváron töltötte el. Az elmúlt félévben 13 fellépésén 4-szer talált a hálóba a Kozármisleny színeiben. A másodosztály ötödik pozícióját megcsípő Siófokból szintén két labdarúgót happolt el a Szeged-Grosics.

Bogáti Péter

a középpálya bal oldalán vethető be. A Fradi utánpótlásából indulva kezdte karrierjét, amelynek a Diósgyőr és a Kazincbarcika jelentette következő állomásait. Előbbinél két mérkőzésen kapott lehetőséget az NB I-ben. A Balaton partjára tavaly augusztusban igazolt, 23 találkozón 4-szer vette be az ellenfelek kapuját. Óriási fegyvertény

Tímár Krisztián

megszerzése

Nyilas Elek

együttesénél: a 35. születésnapját októberben ünneplő középhátvéd az elmúlt évtized egyik kiemelkedő alakja volt a hazai labdarúgásban. Bár – a finn FC Jokerit után – idehaza szerepelt a Videotonban és a Fradiban is, pályafutása legszebb éveit kétségkívül Angliában töltötte. A ködös Albion másodosztályában összesen 75 alkalommal viselte a Plymouth Argyle mezét, 5 gól és 2 gólpassz áll ezen időszak alatt a neve mellett. A magyar válogatott védelmében 4 mérkőzésen kapott lehetőséget. Az akkor még első osztályú Siófokba tavaly februárban szerződött Vietnámból, a 2013/2014-es szezonban pedig 20 meccset játszott az NB II-ben. A jövőben felkerül a felnőttek keretébe a Grosics Akadémia tehetséges támadója,

Hegedűs Edvin

. A 19. életévét július végén betöltő csatár az U21-es II. osztály Dél-Kelet csoportjában 25 találkozón elért 17 találatával hívhatta fel magára a szakmai vezetés figyelmét. A SZEGEDma.hu a felkészülési időszak alatt folyamatosan nyomon követi majd a csapat háza táján történő eseményeket. Hamarosan közzétesszük az együttes edzőmérkőzéseinek listáját, illetve azokról beszámolók formájában hírt adunk a nyár folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.