Sport

Labdarúgás: kialakult az NB III 48-as mezőnye

Labdarúgás: kialakult az NB III 48-as mezőnye

2014. július 5., szombat
Labdarúgás: kialakult az NB III 48-as mezőnye

Az MLSZ Versenybizottsága döntött a fennmaradó négy NB III-as helyről, amelyre a Diósdi TC, a Bölcskei SE, a Veresegyház VSK és a Gyöngyösi AK csapatainak nevezését fogadták el.

Amint arról már beszámoltunk, az MLSZ Versenybizottsága korábban 44 együttes nevezését fogadta el a 2014/2015-ös bajnoki évre. A versenybizottság csütörtöki ülésén pont került a fentmaradó négy hely betöltésére is. A testület az NB III-ra nevezését beadott klubok közül a Diósdi TC (mint a nyugati csoport legjobb kiesője) és a Bölcskei SE (mint a közép csoport legjobb kiesője) indulását jóvá hagyta. A keleti csoportban az FTC II. gárdája volt a legjobb kieső, de a ferencvárosiak nem neveztek az NB III-ra, így a mögöttük végzett Veresegyház VSK lépett elő kedvezményezettként, míg a negyedik indulásra jogosító helyezést az a Gyöngyösi AK kapta, amely ugyan a Bátászékkel szemben büntetőkkel alulmaradt az osztályozón, de a bátaszékiek nem vállalták el az indulást a magasabb osztályban. A teljesen feleslegesen kiírt osztályozó nagy vesztese a Hévíz SK csapata lett, hiszen a hírek szerint a zalaiak vállalták volna az NB III-as indulást, de mivel az osztályozót a Váccal szemben elveszítették, így annak ellenére sem léphettek magasabb osztályba, hogy az NB III-as jogot osztályozón megszerzők közül sem a Kiskunfélegyházi HTK, sem a Bátaszék nem élt az indulás lehetőségével. A versenybizottság a 48 csapat ( a Létavértes SC '97, a Kazincbarcikai SC, a DVSC-DEAC, a Felsőtárkány SC, a Putnok FC, a Cigánd SE, az FC Tiszaújváros, a Nyírbátor FC, az FC Hatvan, a Hajdúböszörményi TE, a Várda SE, az NKSE-Jászberény FC, a Salgótarjáni BTC, a Rákosmente KSK, a Dunaharaszti MTK, a Gyulai Termál FC, az Orosháza FC, a Bajai LSE, a Szekszárdi UFC, a Dabas SE, a Monori SE, a Kozármisleny, a SZEOL SC, a Vác FC, a Szentlőrinci SE, a Győri ETO FC II., a Videoton FC II., az Andráshida LSC, a Balatonfüredi FC, a Mosonmagyaróvári TE 1904, a Nagyatádi FC, a Dorogi FC, a Szombathelyi Haladás II., a Veszprémi FC, a Tatabánya FC, a Sárvár FC, a REAC, a Bp. Honvéd II., az ESMTK LE, a Budaőrs SC 1924, a BKV 2013, a Csepel FC, az Újbuda LC, a III. ker. TVE, a Diósdi TC, a Bölcskei SE, a Veresegyház VSK és a Gyöngyösi AK) ismeretében a következő napokban dönt a három csoport végleges összetételéről, amelynek legnagyobb vitára okot adó kérdése, hogy a nyolc fővárosi csapat közül melyik gárda, melyik csoportba nyer besorolást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.