Bulvár

Körözött Porsche Panamerát fogtak a röszkei határőrök

Körözött Porsche Panamerát fogtak a röszkei határőrök

2014. július 10., csütörtök
Körözött Porsche Panamerát fogtak a röszkei határőrök
porsche_roszke_rendorseg

Nagylakon egy Opel Astrat és egy Mercedes buszt, Röszkén egy Porsche Panamerat foglaltak le a rendőrök - adta hírül a police.hu.

Egy svájci állampolgár jelentkezett kilépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen július 9-én hajnali 2 óra 10 perckor egy svájci rendszámú Porsche Panameraval. Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a svájci hatóságok körözik a 60.000 euró érétkű személyautót, ezért az egyenruhások lefoglalták azt. Nem sokkal később egy szerbiai férfi szerette volna elhagyni a schengeni övezetet Nagylaknál, egy szerbiai honosságú Mercedes Tourismo típusú autóbusz vezetőjeként. A határrendészek átvizsgálták a buszt és megállapították, hogy annak alvázszámát megváltoztatták. A rendőrök a járművet lefoglalták és a sofőr ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

mercedes_busz_nagylak_rendorseg

A reggeli órákban egy román férfi jelentkezett kilépésre a nagylaki határátkelőhelyen az általa vezetett német honosságú Opel Astra típusú személygépkocsival. A gépjármű adatainak a Schengeni Információs Rendszerben történt ellenőrzését követően kiderült, hogy azt a német hatóságok körözik, ezért a nyomozók lefoglalták a lopott autót.

opel_nagylak_rendorseg

A járművekkel kapcsolatos további eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság schengeni kapcsolattartó egysége folytatja le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.