Kézilabda: “dolgozik a szobrász” az SZKKSE játékán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140709_szkkse_felkeszules_kezdete_020

A keddi napon már ismét Szegeden folytatta a felkészülést egyhetes békéscsabai edzőtábora után a szeptembertől a női kézilabda NB I küzdelmeiben érdekelt Szeged KKSE együttese.

“A tegnapi regenerációs nap után ma már belevágtunk a munkába, 130 percet edzettünk délelőtt” – árulta el portálunknak Marosán György vezetőedző. “Azok a páros és hármas kapcsolatok harmonizációja folyik jelenleg, amelyek alapvetően meghatározzák a játékot, emellett a fizikai felkészítést is előtérbe helyezzük. Délelőtt például futottunk az Etelka soron mielőtt bementünk volna a terembe, délután viszont csak teremben készülünk majd. Sok a munka, hiszen nagyon sok új játékost kell egy szintre, egy stílusra hozni. Ez egy hosszú folyamat, de reményeim szerint már a hét vége felé látszani fog az előrelépés” – tette hozzá.

A szegedi együttes egy hétig Békéscsabán készült. A tréner elmondása szerint a fő cél az volt, hogy a társaság összekovácsolódjon, emberileg megtalálják a játékosok egymással a közös hangot. Kifejtette, ez sikerült, és nagy segítséget jelentett az edzőtábor elzárt jellege, azaz hogy a csapat csak a munkára tudott koncentrálni. Az SZKKSE a héten le is játszotta első felkészülési mérkőzését, és a házigazda elleni 36-32-es vereség ellenére Marosán György nem volt elégedetlen a látottakkal. “Amit vártam és kértem a lányoktól, hogy szenvedéllyel kézilabdázzunk, az megvalósult. Az eredményt illetően nincsenek elvárásaim a következő edzőmeccsen sem, lehetek szomorú, ha nyerünk nyolc góllal, és elképzelhető, hogy boldog leszek akkor is, ha tízzel kikapunk. A fontos, hogy viszontlássam legalább minimálisan azokat a dolgokat, amiket gyakorolunk. Az eredmény ilyenkor még másodlagos. Szeptember harmadikán kezdődik számunkra a bajnokság, addigra kell, hogy elkészüljön a művünk. Ha fafaragásként képzeljük el a felkészülésünket, akkor jelen pillanatban csak egy farönk áll a műhelyünkben. A kiállítást mindemellett szeptember 23-án, az MTK elleni meccsel nyitják, addigra kell, hogy végleg elkészüljön a szobrunk, amiben már a szurkolóink is gyönyörködhetnek” – fogalmazott az edző.

A szegedi csapat augusztus 13. és 15. között Szerbiában, helyi ellenfelek ellen folytatja a szereplését, első bajnokiját pedig szeptember 3-án Érden játssza. Legközelebb ugyanakkor augusztus 1-én, pénteken 16 órától lépnek parkettre Grandjean Grétáék, amikor is a Békéscsabát fogadják hazai pályán.

Nyilvánossá váltak az együttes hazai mérkőzéseire szóló jegyárak is: a szezonbérlet, amely tartalmazza az összes bajnoki és kupamérkőzést, 10 ezer forintért váltható meg, míg az egyes meccsekre szóló belépők 1000 forintba, nyugdíjasok és diákok esetében 600 forintba kerülnek majd.

Előző sztori

Új magyar bioinformatikai eszköz segít felderíteni a fehérjék működését

Következő sztori

Egészségházakat hozna létre a lakótelepi negyedekben Kothencz János + FOTÓK