Sport

Ketrecfocicsatáktól volt hangos a Retek utcai játszótér + FOTÓK

Ketrecfocicsatáktól volt hangos a Retek utcai játszótér + FOTÓK

2014. július 9., szerda
Ketrecfocicsatáktól volt hangos a Retek utcai játszótér + FOTÓK
ketrecfoci03_gs

A Máltai Szeretetszolgálat és az ilovesport.hu közös programja a hátrányos helyzetű gyerekek nyári táboroztatását tűzte ki célul: jótékonysági ketrecfocitornát rendeztek Szegeden.

Reggeltől estig pattogott a labda múlt vasárnap Szegeden a Retek utcai Máltai Játszótér, Játszóház és Sportpark területén, ahol a Máltai Szeretetszolgálat és az ilovesport.hu közös szervezésében, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának támogatásával ketrecfocitornára került sor. A mérkőzések három a három ellen zajlottak, tíz percig vagy két gólig. A sportparkban egyéb kiegészítő programok is várták az érdeklődőket, így játszóház, heteslövő verseny, trambulin és street workout bemutató. A - nevezési díjas - viadal teljes bevétele a szeretetszolgálathoz kerül, hátrányos helyzetű gyerekek nyári táboroztatását segíti. A Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága térítésmentesen biztosította a játékvezetést, az okleveleket, az érmeket, kapcsolódva az MLSZ és az UEFA Grassroots-programjához. Az UEFA a kétezres évek elején indította el ezt a kezdeményezést, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké, a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal. "A labdarúgás úgynevezett Grassroots területének részét képező ketrecfociprogram célja, hogy a sportágat minél nagyobb tömeghez juttassuk el. Az ilovesport.hu és a Máltai Játszótér karolta fel Szegeden a három-három elleni és az öt plusz egyes Grassroots-focit is. A máltaiak szándéka emellett az volt, hogy az egyszerű, de nagyszerű ketrecfoci játékot elérhetővé tegyék a halmozottan hátrányos helyzetű lakótelepi fiatalok számára a Retek utcai játszóterük kiváló minőségű, műanyag borítású pályáján, ezen a magas drótkerítéssel körbevett kispályán. A játék lényege, hogy amennyiben a labda elhagyja a ketrecet, alapvonali büntetőrúgás következik üres kapura. Gyors, pörgős, izgalmas meccseket láthattunk egész nap. Budapesten egyébként több speciális ketrecfocipálya létesült már, Szegeden egyelőre még nincs ilyen" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Nógrádi Tibor

megyei igazgató.

Lévai Kálmán,

a Máltai Játszótér munkatársa elárulta, szervezőtársaival együtt rendkívül sikeresnek értékelik a rendezvényt, melynek bevételéből 33 gyereket tudnak foglalkoztatni napközis tábor keretében. "Nagy örömünkre 17 csapat nevezett Csongrád megyéből, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és ezek vonzáskörzetéből. Az együtteseket négy csoportba sorsoltuk, mindegyikből az első két helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba. A végső győzelmet az Egy Gólt SE szerezte meg A Kispálya Legjobbjai és a Kapufa FC fantázianevű alakulat előtt" - tájékoztatott. Hozzátette, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága által felajánlott oklevelek, érmek mellett a Napfényfürdő Aquapolis fürdőbelépőkkel, a Saller Magyarország sportszerforgalmazó sportszerekkel, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. sziksósfürdői belépőkkel, a Tisza-parti Élmény- és Kalandpark szintén belépőkkel járult hozzá a nyereményekhez. 16 éven aluliak számára heteslövő és dekázó vetélkedést is hirdettek, melyek résztvevőit szintén a Saller jutalmazta.

Jobbágy Róbert

társszervező az ilovesport.hu részéről úgy fogalmazott, teljes mértékig elégedettek a torna sikerével, a nevező csapatok magas száma igen örvendetes, különösen annak tükrében, hogy első alkalommal szerveztek ilyen jellegű megmérettetést Szegeden. "A résztvevők jelentős részét személyesen is ismerem, és tudom, mindannyiuknak az újdonság erejével hatott a ketrecfoci. Ugyanakkor mindenki pozitívan állt a kezdeményezéshez, nagyon tetszett a játékosoknak, mennyire pörgősen zajlottak az események a pályán. Ami pedig a jövőt illeti, bőven van potenciál a ketrecfociban, Szegeden is. Nagy előnye, hogy egy-egy csapatba nem kell túl sok játékos, könnyű összehozni azt a három főt, akikkel kiállhat egy gárda, illetve a játék helyigénye sem túl nagy, így könnyebb pályát találni hozzá" - árulta el portálunknak Jobbágy Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.