Közélet

Hollandiából a Sziksóstóig - kétszáz gépmonstrum a kamionos találkozón + FOTÓK

Hollandiából a Sziksóstóig - kétszáz gépmonstrum a kamionos találkozón + FOTÓK

2014. július 20., vasárnap
Hollandiából a Sziksóstóig - kétszáz gépmonstrum a kamionos találkozón + FOTÓK
kamionos_talalkozo_mj-016

Szikrázó napsütés és remek hangulat fogadta szombaton a Sziksóstóra kilátogatókat, amely idén is helyszínéül szolgált a XXIV. Nemzetközi Kamionos Country Találkozónak. Közel kétszáz kamion mozgatta át a talajt a strand körül, voltak akik Hollandiából érkeztek a szegedi rendezvényre.

Gépóriások lepték el szombat délelőtt a Szikit, a fürdő területén rendezték meg idén is a Nemzetközi Kamionos Country Találkozót. Az évek óta hagyománnyá vált rendezvényre idén 185 kamion érkezett, hogy felelevenítse a hamisítatlan országúti életérzést. A sofőrök mellett persze családok is szép számmal érkeztek az egész napos rendezvényre, a gyerekeknek pedig óriási élmény volt egy-egy átfestett, zászlókkal kiegészítőkkel feldíszített gépóriás látványa. "Az ország minden pontjáról érkeztek hozzánk kamionosok, sőt a határ túloldaláról - Hollandiából, Csehországból, Lengyelországból és Romániából - is vannak vendégeink. Talán a remek időnek köszönhetően a tavalyinál is többen látogattak idén ki, sok család a kisgyerekén is hozta" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Ágoston Attila

főszervező. A programok közül idén sem maradhatott ki a kamionos terepügyességi verseny, de szépségük alapján is versenyeztették a gépszörnyeket. Nem csak a járművek, de sofőrjeik is összemérhették az erejüket a kamionhúzásban és szkanderben. A férfiak legnagyobb örömére ismét volt vizespóló-verseny a hölgyek részéről, illetve a gyengébbik nem erősebb képviselői szintén asztalhoz ültek egy-egy menet szkanderre. Rendkívül nagy sikere volt annak az ötéves motoros "kaszkadőrnek" is, aki két keréken mutatott be trükköket. Este héttől a River együttes, majd 21 órától Tom White és zenekara szórakoztatta a közönséget, utána pedig éjszakába nyúlóan tartott bulit Gedzo és Reyez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.