Sport

Vb-2014: nulláztak a brazilok, orosz remi Dél-Korea ellen

Vb-2014: nulláztak a brazilok, orosz remi Dél-Korea ellen

2014. június 18., szerda
Vb-2014: nulláztak a brazilok, orosz remi Dél-Korea ellen
brazilia_mexiko

A házigazda brazil válogatott nagy iramú, változatos mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott kedden Mexikó csapatával a labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 2. fordulójában.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ám az első negyedórában a kapuk helyett inkább a játékosok testi épsége forgott veszélyben. A folytatásban a brazilok átvették a mérkőzés irányítását, a szervezett mexikói védelmet azonban csak ritkán tudták átjátszani, s ha ez sikerült, akkor

Ochoa

kapus védett bravúrral. A mexikóiak erejéből kevés támadásra futotta, igaz, távolról többször is veszélyesen kísérleteztek. A második félidő elején a hazaiak hibáztak el egy ígéretes helyzetet, ám ezt követően a mexikóiak akarata érvényesült, s több támadásukat is veszélyes, a kaput csak kevéssel elkerülő lövéssel zárták. A félidő közepére ismét magára talált a brazil együttes, így kifejezetten lüktető iramú, változatos játék folyt a pályán. A hazaiak több nagy helyzetet is ki tudtak alakítani, gólt azonban nem szereztek, de a mexikóiak ellentámadásai is komoly veszélyt hordoztak magukban. A hajrában "szétszakadt" a pálya, mindkét oldalon felváltva futottak a veszélyes akciók, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni, így mindkét gárda 4 ponttal várja az utolsó fordulót.

A csoport, 2. forduló:

Brazília-Mexikó 0-0

Fortaleza, Castelao Stadion, 60 ezer néző. Vezette: Cuneyt Cakir (török).

Brazília:

Julio César - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho, Ramires (Bernard - a szünetben), Luiz Gustavo, Oscar (Willian 84') - Fred (Jo 68'), Neymar.

Szövetségi kapitány:

Luis Felipe Scolari.

Mexikó:

Guillermo Ochoa - Miguel Layún, Francisco Rodríguez, Rafael Marquez, Héctor Moreno - Paul Aguilar, Héctor Herrera (Marco Fabian 76'), Andrés Guardado, José Juan Vázquez - Giovani Dos Santos (Raul Jiménez 84'), Oribe Peralta (Javier Hernández 73').

Szövetségi kapitány:

Miguel Herrera.

Sárga lap:

Ramires (45'), Thiago Silva (80'), illetve Aguilar (59'), Vázquez (64').

A csoport állása:

1. Brazília 2 1 1 - 3-1 4 2. Mexikó 2 1 1 - 1-0 4 3. Kamerun 1 - - 1 0-1 0 4. Horvátország 1 - - 1 1-3 0

2. forduló:

június 19.: Kamerun-Horvátország, Manaus 0.00

oroszorszag_delkorea

Döntetlent játszott egymással az orosz és a dél-koreai válogatott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának keddi első fordulójában. Mindkét csapat védekező felfogásban lépett pályára, az első harminc perc tapogatózó játékkal telt. A félidő hajrájában kissé megélénkült a mérkőzés, de egy-egy távoli lövést leszámítva a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A felek teljesítményéről mindent elmond a publikum reakciója, amely a szünetben füttykoncerttel "kísérte" az öltözőbe a játékosokat. A fordulást követően jóval eseménydúsabb lett a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A hajrához közeledve

Akinfejev

hatalmas potyagólja után előnybe kerültek a dél-koreaiak, örömük azonban nem tartott sokáig, az egyre aktívabbá váló oroszok ugyanis néhány perc múlva egyenlíteni tudtak. Az utolsó negyedórában

Fabio Capello

együttese állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de végül maradt a döntetlen.

H csoport, 1. forduló:

Oroszország-Koreai Köztársaság 1-1 (0-0)

Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 ezer néző. Vezette: Néstor Pitana (argentin). Oroszország: Igor Akinfejev - Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Andrej Jescsenko, Dmitrij Kombarov, Jurij Zsirkov (Alekszandr Kerzsakov 71') - Gyenyisz Glusakov (Igor Gyenyiszov 72'), Alekszandr Szamedov, Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev 60') - Alekszandr Kokorin

Gólszerzők:

Kerzsakov (74'), illetve Li Kun Ho (68').

Szövetségi kapitány:

Fabio Capello.

Dél-Korea:

Dzsung Szung Rjong - Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho 73') - Ki Szung Jung, Han Kuk Jung, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung 84') - Ku Dzsa Csol, Pak Csu Jung (Li Kun Ho 56').

Szövetségi kapitány:

Hong Mjung Bo.

Sárga lap:

Satov (49'), illetve Szon Hung Min (14'), Ki Szung Jung (30'), Ku Dzsa Csol (91').

Gólok:

68. perc: labdaszerzés után megiramodtak a dél-koreaiak, majd a csereként beállt Li Kun Ho mintegy 22 méterről lőtt, Akinfejev kapus állva próbált hárítani, de kipattant a kezéből a labda, amely a feje felett átszállva a gólvonal mögött landolt (0-1). 74. perc: Dzagojev közeli lövését kiütötte a dél-koreai hálóőr, de a kapu előtti kavarodást követően a néhány perccel korábban csereként beállt Kerzsakov öt méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.