Sport

Vb-2014: nehezen, de hozta a kötelezőt Franciaország

Vb-2014: nehezen, de hozta a kötelezőt Franciaország

2014. június 30., hétfő
Vb-2014: nehezen, de hozta a kötelezőt Franciaország
franciaorszag_nigeria

A francia válogatott 2-0-ra legyőzte Nigéria csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében.

Az első 20 percben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a nigériaiak egyszer ugyan betaláltak a kapuba, de a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Két perccel később az afrikaiak kapusának kellett bravúrral hárítania

Pogba

12 méterről, kapásból megeresztett lövését. A szünetig jó iramú, ugyanakkor küzdelmes mérkőzést vívtak a felek, a középpályán mindkét együttes könnyen átrohant, a labda leggyakrabban valamelyik tizenhatos környékén volt játékban. A veszélyes szituációk és a helyzetek ellenére az első félidőben egyik csapatnak sem sikerült előnyhöz jutnia. Fordulás után úgy tűnt, a franciák visszavettek a tempóból, hagyták kibontakozni riválisukat, de a nigériaiaknak nem sikerült igazán veszélyes akciót vezetniük. A hajrához közeledve az európai együttes egyre inkább igyekezett eldönteni a mérkőzést, gyakran hosszú percekre a kapujához szegezte ellenfelét, de

Benzema

előbb nagy helyzetben a kapusba lőtt, majd

Cabaye

18 méterről a keresztlécet találta telibe. A hajrához közeledve aztán

Enyeama

kapus hibáját kihasználva Pogba váltotta gólra a francia mezőnyfölényt, a nigériaiakon pedig az látszott, nem hisznek az egyenlítésben. A hosszabbítás perceiben végül

Yobo

öngólja bebiztosította a franciák sikerét és továbbjutását.

Didier Deschamps

tanítványai a negyeddöntőben a Németország - Algéria összecsapás győztesével találkoznak.

Nyolcaddöntő:

Franciaország - Nigéria 2-0 (0-0)

Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 55 ezer néző. Vezette: Mark Geiger (amerikai).

Franciaország:

Hugo Lloris - Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Patrice Evra - Mathieu Valbuena (Mohamed Sissoko 92'), Paul Pogba, Blaise Matuidi, Yohan Cabaye - Karim Benzema, Olivier Giroud (Antoine Griezmann 62').

Szövetségi kapitány:

Didier Deschamps.

Nigéria:

Vincent Enyeama - Efe Ambrose, Joseph Yobo, Juwon Oshaniwa, Kenneth Omeruo - Ahmed Musa, Ogenyi Onazi (Ruben Gabriel 59'), John Obi Mikel, Victor Moses (Uche Nwofor 89') - Peter Odemwingie, Emmanuel Emenike.

Szövetségi kapitány:

Stephen Keshi.

Gólszerzők:

Pogba (80'), Yobo (90+2' - öngól).

Sárga lap:

Matuidi (54').

Gólok:

79. perc: Valbuena bal oldali szögletére Enyeama rosszul mozdult ki, csak beleütni tudott a labdába, amelyet így Pogba kissé jobbról, kilenc méterről a kapu közepébe fejelt (1-0). 91. perc: Valbuena adott be jobbról, a labdára egyszerre érkezett Griezmann és Yobo, a játékszer utóbbi lábáról a kimozduló Enyeama mellett a kapuba gurult (2-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.