Sport

Vb-2014: Hollandia csoportelső, szépen búcsúztak a spanyolok

Vb-2014: Hollandia csoportelső, szépen búcsúztak a spanyolok

2014. június 23., hétfő
Vb-2014: Hollandia csoportelső, szépen búcsúztak a spanyolok
hollandia_chile

A holland válogatott 2-0-ra legyőzte a továbbjutását hozzá hasonlóan már korábban bebiztosító chilei csapatot a harmadik fordulóban, így százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az első helyet a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B csoportjában. A címvédő spanyol válogatott utolsó találkozóján 3-0-ra nyert a már szintén kiesett ausztrál csapat ellen.

A holland és a chilei csapat a továbbjutást már korábban kiharcolva óvatosan kezdte a mérkőzést, egyik fél sem mozgósított túl nagy energiát és nem vállalt fel kockázatot a gólszerzés érdekében. Így jobbára eseménytelenül telt el az első játékrész, bár a holland támadások valamelyest veszélyesebbek voltak, mint a chilei akciók. A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események, mígnem vezetést szerzett a valamivel továbbra is aktívabb Hollandia. Chile ezt követően sem tudott újítani, sőt egy szöglet utáni gyors ellentámadásból még egy gólt kapott, így végleg eldőlt a mérkőzés három pontja, egyben a csoportelsőség.

B csoport, 3. forduló:

Hollandia - Chile 2-0 (0-0)

Sao Paulo, Corinthians Aréna, 60 000 néző, Vezette: Bakary Gassama (gambiai).

Hollandia:

Jasper Cillessen - Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Daley Blind - Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong, Dirk Kuyt (Terence Kongolo 89') - Wesley Sneijder (Leroy Fer 75') - Arjen Robben, Jeremain Lens (Memphis Depay 70').

Szövetségi kapitány:

Louis van Gaal.

Chile:

Claudio Bravo - Gary Medel, Francisco Silva (Jorge Valdivia 70'), Gonzalo Jara - Mauricio Isla, Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Eugenio Mena - Felipe Gutiérrez (Jean Beausejour - a szünetben) - Eduardo Vargas (Mauricio Pinilla 81'), Alexis Sánchez.

Szövetségi kapitány:

Jorge Sampaoli.

Gólszerző:

Fer (77'), Depay (92').

Sárga lap:

Blind (64'), illetve Silva (25').

Gólok:

77. perc: Janmaat jobb oldali beadására a csereként beállt Fer érkezett a legjobb ütemben és hét méterről védhetetlenül a bal sarokba fejelte a labdát (1-0). 92. perc: Robben bal oldalon lefutotta védőjét, majd középre tálalt, a hosszú saroknál érkező Depay pedig három méterről a kapuba lőtt (2-0).

ausztralia_spanyolorszag

Élénken kezdték a mérkőzést az ausztrálok, többször el is jutottak a spanyol kapuig, a címvédő csapat azonban később fokozatosan átvette az irányítást. A játékrész közepén már jórészt az történt a pályán, amit a spanyolok szerettek volna, az ausztrálok ekkor alig jutottak túl a felezővonalon. A hajrához közeledve a spanyol gólrekorder

David Villa

szép mozdulattal juttatta vezetéshez csapatát, egyúttal 59-re növelte a válogatottban elért találatainak számát. A fordulást követően jó darabig nem történt említésre méltó esemény, a mezőnyben folyt a játék, helyzet alig alakult ki. A félidő közepén aztán egy szép akció végén növelték előnyüket a spanyolok, majd a hajrában harmadszor is betaláltak, így két vereség után harmadjára magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak.

Spanyolország - Ausztrália 3-0 (1-0)

Curitiba, Baixada Aréna, 30 000 néző. Vezette: Nawaf Shukralla (bahreini).

Spanyolország:

Pepe Reina - Juanfran, Raul Albiol, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso (David Silva 83'), Koke - Santi Cazorla (Cesc Fabregas 68'), Andres Iniesta, David Villa (Juan Mata 56') - Fernando Torres.

Szövetségi kapitány:

Vicente del Bosque.

Ausztrália:

Mat Ryan - Ryan McGowan, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson - Matt McKay, Mile Jedinak, Oliver Bozanic (Mark Bresciano 72') - Mathew Leckie, Adam Taggart (Ben Halloran - a szünetben), Tommy Oar (James Troisi 61').

Szövetségi kapitány:

Ange Postecoglou.

Gólszerzők:

Villa (36'), Torres (69'), Mata (82').

Sárga lap:

Ramos (62'), illetve Spiranovic (88'), Jedinak (92').

Gólok:

36. perc: Iniesta passzával Juanfran futott le az alapvonalig a jobb oldalon, majd középre adott, az ötösnél érkező David Villa pedig jobb sarokkal a kapuba továbbított (1-0). 69. perc: Iniesta ugratta ki a 16-os bal oldalán Torrest, aki jobbal eltekerte a labdát a kapujából kilépő Ryan mellett (2-0). 82. perc: Fabregas ívelt Juan Mata elé, a támadó az ötös jobb sarkáról az ausztrál kapus lába között gurított a hálóba (3-0).

A csoport végeredménye:

1. Hollandia 3 3 - - 10-3 9 pont - továbbjutott 2. Chile 3 2 - 1 5-3 6 - továbbjutott 3. Spanyolország 3 1 - 2 4-7 3 - kiesett 4. Ausztrália 3 - - 3 3-9 0 - kiesett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.