Közélet

Újra Vona Gábort választották meg a Jobbik elnökének

Újra Vona Gábort választották meg a Jobbik elnökének

2014. június 21., szombat
Újra Vona Gábort választották meg a Jobbik elnökének
Vona Gábor

Újraválasztották a Jobbik országos elnökévé Vona Gábort a párt szombati tisztújító kongresszusán, ahol három alelnök mandátumát meghosszabbították, s három újat választottak.

A több mint 500 küldött 95 százaléka támogatta

Vona Gábort

a titkos szavazáson. A pártelnök újságíróknak azt mondta: ezt a bizalmat óriási megtiszteltetésnek tartja, s örül annak az öt százaléknak is, amelyik nem szavazott rá, mert azt mutatja, hogy a Jobbik demokratikus párt. Hozzátette: a következő két év munkája alapozhatja meg azt, hogy a Jobbik 2018-ban képes legyen kormányra kerülni. Az alelnökök közül

Volner Jánosnak

,

Sneider Tamásnak

és

Novák Elődnek

újra bizalmat szavaztak, s újonnan választották meg alelnöknek

Apáti Istvánt

,

Z. Kárpát Dánielt

és

Szávay Istvánt

. A tisztségért 13-an indultak. A Jobbik XI. kongresszusán módosították az alapszabályt is - közölte a pártelnök, kifejtve: az elmúlt 11 évben kinőtték a hagyományos szervezeti kereteket, idejétmúltnak tartják a települési alapszervezetekre és megyei szintre épült struktúrát. Ezt nem fogják teljesen felszámolni, de mindenképpen létrehozzák a választókerületi és az arra épülő regionális struktúrát - tette hozzá. Vona Gábor célként jelölte meg, hogy a Jobbik még közelebb kerüljön a társadalomhoz, a helyi vezetők még jobban megismertessék magukat. Szólt arról is, hogy pártja az utolsó akadály "a Fidesz úthengere, országuralma előtt", s az utolsó esély azoknak, akik szerint lehet jobban vezetni az országot. Kijelentette: határozott, kemény, tabudöntögető stílusban folytatják, úgy kívánnak néppárttá válni, hogy közben nem adják fel programjukat. Apáti István alelnök arról számolt be: személyes törekvései között szerepel a társadalmi beágyazottság növelése, "egyszerű szatmári parasztgyerekként" főleg a vidék hangját kívánja megjeleníteni. Utalt arra: a politikai ellenfeleinek megoldhatatlan fejtörést kívánó problémákra is innovatív, békés megoldásokat szeretne megfogalmazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.