Bulvár

Ujjlenyomatokat is vesz az Árkádban a rendőrség

Ujjlenyomatokat is vesz az Árkádban a rendőrség

2014. június 23., hétfő
Ujjlenyomatokat is vesz az Árkádban a rendőrség
rendorseg02_ia

Játékos feladatokkal, ismeretterjesztő rövidfilmekkel várják a rendőrség munkatársai az érdeklődőket az Árkádban. Az egyenruhások a szegedi üzletházban a nyár legfőbb veszélyforrásaira hívják fel a figyelmet.

"Töltsd hasznosan, légy biztonságban" címmel hirdetett családi délutánt az Árkádban a Szegedi Rendőrkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az üzletház -1. emeletén felállított standjuknál a rendőrség munkatársai oktató jellegű, játékos foglalkozásokat tartanak fiatalok részére, hogy felhívják a figyelmet a nyáron előforduló leggyakoribb veszélyforrásokra. "A program célja, hogy olyan prevenciós tanácsokkal lássuk el az erre sétáló családokat - elsősorban a fiatal gyerekeket - melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy hasznosan, de biztonságos keretek között tölthessék el a nyári szünetet. Ez az időszak fokozott veszélyforrásokat tartogat sok fiatal számára, melynek kivédéséről, megoldásairól is szó esik itt" - mondta el

M. Toronykőy Márta

alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője. Amennyiben a kitelepülés sikeres lesz, úgy a nyár folyamán a megye több nagyvárosában is megismételnék azt, helybéli rendőrök támogatásával.

rendorseg01_ia

Az üzletházban egy bűnügyi technikus munkájával is megismerkedhetnek a gyerekek, a vállalkozó kedvűek ujjlenyomatát is leveszik, hogy megmutassák, hogyan kerül valaki nyilvántartásba. Mivel a közlekedésbiztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek, a balesetmegelőzési bizottság a kerékpáros és gyalogos közlekedés legfontosabb tudnivalóival világosítja fel az érdeklődőket. Mellettük, egy kivetítőn prevenciós rövidfilmeket vetítenek egész délután, elsősorban a nyári időszakra vonatkozó veszélyforrások felsorolásával. Az ilyenkor megnövekedett alkohol- és kábítószerhasználat, valamint a csellengés veszélyei mellett a strandoláskor előforduló lopások is terítékre kerülnek. Sajnos a gyermek még a négy fal között sem lehet teljes biztonságban, az internethasználat olyan problémás esetekhez vezethet, melynek megoldásában a rendőrség munkatársai segíthetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.