Közélet

Szájer Józsefet újraválasztották a néppárti frakció alelnökévé

Szájer Józsefet újraválasztották a néppárti frakció alelnökévé

2014. június 4., szerda
Szájer Józsefet újraválasztották a néppárti frakció alelnökévé

Újra megválasztották szerdán az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának egyik alelnökévé Szájer Józsefet.

A május 22. és 25. között tartott EP-választások nyomán most újjáalakult jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti EP-frakció alakuló ülésén a bajor

Manfred Weber

frakcióvezető mellett megválasztották a frakció tíz alelnökét, köztük a fideszes

Szájer Józsefet

. A magyar néppárti EP-delegáció erről szóló közleménye kitért arra, hogy Weber, az új frakcióvezető "Magyarország régi barátja, a korábbi években számos esetben állt ki hazánk mellett, és utasította vissza az európai baloldal alaptalan vádjait". Szájer József 2004 óta a néppárti frakció alelnöke. 2009 óta a frakció jogalkotási munkájáért felelt, ami az egyik legfontosabb alelnöki feladatkör. A magyar néppárti EP-képviselők szerint az ismételten megszerzett alelnöki tisztség révén a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja komoly súllyal fog rendelkezni az EP legerősebb frakciójában, "ami megerősíti Magyarország pozícióját, és elősegíti a magyar érdekek eredményes uniós képviseletét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.