Sport

Stílszerűen, úszóversennyel ünnepelt a 100 éves SZUE + FOTÓK

Stílszerűen, úszóversennyel ünnepelt a 100 éves SZUE + FOTÓK

2014. június 7., szombat
Stílszerűen, úszóversennyel ünnepelt a 100 éves SZUE + FOTÓK
100evesaszue_mj042

Az olimpiai bajnok Czene Attila pályafutását többek között az indította el, hogy az újonnan megépült szegedi Városi Sportuszodában csobbanhatott a medencébe - hangzott el egyebek mellett a Szegedi Úszó Egylet 100 éves születésnapjának reggelén tartott sajtótájékoztatón.

Természetesen, egy ilyen jeles ünnepen mi más kerülhetne előtérbe, ha nem az úszás?! A centenáriumon a SZUE a Magyar Úszó Szövetség A Jövő Bajnokai elnevezésű programjának régiós úszóversenyével ünnepelt. A torna ebben az évben már a második, hiszen

februárban Hódmezővásárhelyen

álltak rajthoz a fiatal versenyzők.

Bán Sándor

, a dél-alföldi régió vezetője örömtelinek nevezte, hogy idén már másodjára is összegyűlnek a 2002-es és a 2003-as generáció tehetséges úszópalántái, és hogy ennek Szeged adhatott ezúttal otthont. Kifejtette, a régió mind a negyven versenyzője sikeresen vette az első kvalifikációt, bennmaradt a programban. Reméli, ez a szép eredmény a jövőben is megmarad.

Nagy Attila

, a SZUE elnöke szintén sokat vár a programtól. Elmondta, büszkék a város és a klub eddigi olimpiai bajnokaira, és azért dolgoznak, a jövőben további szegedi sikerekkel bővüljön az ötkarikás játékok történelemkönyve.

Kiss László

szövetségi kapitány szerint a bajnokprogram egy fantasztikus lehetőség a honi úszás jövőjére nézve. Kitért rá, a sportágnak minden segítségre szüksége van, hogy a versenyzők számát, amely jelenleg 4500-5000 fő körül mozog, legalább meg tudják duplázni. Összehasonlításul a holland nemzetet hozta, hiszen a Magyarországnál alig nagyobb államban közel 100 ezer úszót tartanak számon. Kiemelte, az előrelépéshez elengedhetetlen a megfelelő infrastrukturális háttér, ennek értelmében pedig véleménye szerint Szeged is megérdemelne egy korszerű, nagyobb létesítményt. Ez utóbbi kijelentéssel az olimpiai bajnok

Czene Attila

is egyetértett. Mint elárulta, pályafutása kezdetén számára is komoly tényező volt, hogy az akkor frissen felépült Városi Sportuszodába járhatott rendszeresen edzeni. A Jövő Bajnokai programról úgy foglalt állást, rendkívül nagy segítséget jelent abban, hogy az eddig sokszor magukra hagyottan dolgozó trénerek könnyebben megtalálják a tehetségeket, egyszersmind a médiában is jelentősebb szerepet kaphat így a hazai úszósport. Kiemelte, a program biztosíthatja azt a minőséget, amit egy-két évtizeddel ezelőtt is képviselt a magyar úszás, és amihez mára lényegesen kisebb versenyzőbázis áll rendelkezésre. Czene Attila úgy zárta felszólalását, büszke rá, hogy köze lehet a régióhoz, Szegedhez és a SZUE-hoz. "A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nevében hadd fejezzem ki örömöm, amiért néhány év távlatából szemtanúja lehetek annak a színvonalas munkának, amit a Szegedi Úszó Egylet végez. A város is nagyon nyitottan áll az úszássporthoz, és szeretném én is, ha ez a szakmai nívó töretlenül folytatódna. Ehhez pedig további sok sikert kívánok!" - fogalmazott

Károlyfalvi Zsolt

, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. vezetője.

Haász Ákos

, az egyesület névadó szponzorának ügyvezető igazgatója elmondta, a Városi Sportuszoda száz éve, a SZUE megalakításakor még nem állt a mostani helyén, ma viszont Szeged egyetlen, nyitott sportuszodája. Bízik ugyanakkor benne, hogy nem kell újabb egy évszázadot várnia arra a városlakóknak, hogy legyen egy korszerű, fedett létesítményük. Az esemény végén Kiss László egy-egy olimpiai bajnokok által aláírt labdát adott át ajándékként Károlyfalvi Zsoltnak és Haász Ákosnak. A dél-alföldi régió gyermek korosztályú versenyzői a nap folyamán 200 méter vegyes, és 100 méter választott úszásban mérhették össze erejüket. A SZUE a születésnap alkalmából minden tagját meghívta egy kora esti csúszdapartira a Ligetfürdőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.