Közélet

Magyar közműszolgáltató természetes ivóvizet exportál

Magyar közműszolgáltató természetes ivóvizet exportál

2014. június 18., szerda
Magyar közműszolgáltató természetes ivóvizet exportál

A mosonmagyaróvári Aqua Szolgáltató Kft. 23 település 75 ezer fogyasztójának ívóvízellátása mellett tavaly 200 ezer palack szénsavmentes vizet értékesített külföldi szálloda- és vendéglátóipari piacokon - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közműszolgáltató vállalat Európán belül - Szlovákiában és Romániában -, illetve a közel-keleti térség Horeca (Hotel/Restaurant/Catering) piacán is terjeszkedik. Palackozott ivóvízből idén májusig már 195 ezer üveggel exportáltak, csak májusban 90 ezer palackot adtak el a szálloda- és vendéglátóiparnak. A kft. 1994-ben vált önálló szolgáltatóvá, 1995 óta Mosonmagyaróvár város mellett Levél és Hegyeshalom községek önkormányzata is tulajdonos. A társaság éves forgalma 2 milliárd forint körüli. A cég terméke, egy szénsavmentes víz elnyerte a brüsszeli "iTQi Superior Taste Award", azaz a finom ízért járó díjat - közölte az MTI-vel Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A díjat a világ legismertebb Michelin-csillagos séfjei és sommelier vaktesztek alapján ítélik oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.