Sport

Labdarúgó SZEGEDma.hu MK: hazai pályán, a bajnok ellen védheti meg címét a Mórahalom

Labdarúgó SZEGEDma.hu MK: hazai pályán, a bajnok ellen védheti meg címét a Mórahalom

2014. június 3., kedd
Labdarúgó SZEGEDma.hu MK: hazai pályán, a bajnok ellen védheti meg címét a Mórahalom
morahalom_tiszavolan_mj-057

Csúcsrangadón dől el a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es kiírása, a megyei I. osztály bajnokát a bronzérmes fogadja a sorozat fináléjában.

A Mórahalom címvédőként készülhet a szerdai összecsapásra, miután az

előző évi döntőben

5-2-re verte a Felső Tisza parti stadionban rendezett aranycsatában a Csanádpalota alakulatát. A 2011-es győztes Tisza Volán a tavalyi kiírásban a harmadik helyért mérethette meg magát, és aratott megsemmisítő diadalt a Tiszasziget felett. Mindent egybevetve tehát két rutinos, mondhatni, kupaspecialista néz egymással farkasszemet szerdán. És hogy ebben a kiélezett párosításban mennyire nem szabad kiindulni a hazai pálya előnyéből, hűen tükrözi, hogy a két gárda idei bajnokijain mindkétszer az idegenben játszó fél húzta be a három pontot.

Revansot venne a Mórahalom

Online

Szerdán 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged kupamérkőzésről! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Igazán jól sikerült a homokhátiak főpróbája, a SZVSE otthonában elért

négygólos győzelem

egyszersmind azt is jelentette, Szőke Péterék már mindenképpen a táblázat harmadik helyén fejezik be a pontvadászatot. Nyugodtan koncentrálhat tehát a csapat zsinórban harmadik kupafináléjára, ráadásul a tavasz folyamán Angliába távozott

Gahwagi Nebilt

leszámítva a keret minden tagja játékra kész állapotban várja a derbit. „Természetesen, győzelemre készülünk, szeretnénk megvédeni a tavalyi kupasikerünket. Nógrádi Tibornak is köszönhetően hazai pályán érhetjük el ezt a célt. Plusz motivációt jelent, hogy szeretnénk visszavágni a 4-3-as vereségért, illetve szép befejezése lenne a szezonnak, ha utolsó két fellépésünkön (szombaton az UTC látogat Mórahalomra – a szerk.) egyaránt diadalt aratnánk saját közönségünk előtt. Az elmúlt hetekben akadtak ugyan kevésbé jó periódusaink, de azt gondolom, mostanra kezd újra összerázódni a csapat. Az biztos, egészen más játékkal igyekszünk majd meglepni a Volánt, mint tettük azt az április végi összecsapáson” – fogalmazott bizakodóan

Magyar György

játékos-edző.

A Mórahalom útja a döntőig:

1. forduló: Bordány – Mórahalom 3-7 (1-3) 2. forduló: Apátfalva – Mórahalom 1-2 (1-0) Nyolcaddöntő: Mórahalom VSE – Csongrád TSE 4-0 (3-0) Negyeddöntő:

Makó FC – Mórahalom VSE 1-2 (1-1)

Elődöntő:

Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 1-6 (0-3)

Egy hét alatt második aranyát szerezheti a Volán

morahalom_tiszavolan_mj-084

Bajnok lett a hétvégén a Tisza Volán,

Tóth Ákos

együttese, bár megszenvedett vele, végül

két vállra fektette

az Algyőt, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második Ujszegedi TC-vel szemben. Faragóék egyébként is bombaformában futballoztak egész tavasszal, az eddig lejátszott 14 meccsükből 13 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, egyedül újszegeden

hagytak el két pontot

. A gárdát javarészt a sérülések is elkerülték,

Tóth Attila

és

Szabó Attila

dőlt csak ki hosszabb időre, ám mostanra mindketten felépültek és a szakmai vezetés rendelkezésére állhatnak a kupadöntőben. Nagy hiányzója mégis akad majd a szegedieknek, a középpálya esze,

Puskás Csaba

ugyanis munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tarthat a rangadóra a társakkal. Pedig a technikás irányító legutóbb oroszlánrészt vállalt a Mórahalom legyőzésében. „Mindkét együttes bejutott már a Magyar Kupa főtáblájára, tulajdonképpen a döntő így csak presztízsértékkel bír. Persze, szeretnénk nyerni, de nem mindenáron, számunkra ugyanis jelenleg a bajnokság a legfontosabb, hiszen még mindig nem dőlt el, miként zajlik majd a feljutás. Ezt nem tartom szerencsének, ebből kifolyólag azt sem, hogy a kupadöntőt nem a szezon végén rendezik. Hátra van még egy meccsünk az FK ellen, amin elképzelhető, az osztályváltás kapcsán is fontos lenne győzelmet aratnunk. Nem titok tehát, prioritást élvez számunkra a hétvégi találkozó. Ettől függetlenül nem megyünk feltartott kézzel Mórahalomra sem” – árulta el portálunknak Tóth Ákos, a Volán vezetőedzője.

A Tisza Volán útja a döntőig:

1. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi 2-0 (1-0)

2. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Algyő 1-0 (0-0)

Nyolcaddöntő:

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0)

Negyeddöntő: Kiskundorozsmai ESK – Tisza Volán SC Szeged 1-7 (0-2) Elődöntő:

Tisza Volán SC Szeged – Ujszegedi TC 5-0 (3-0)

A Mórahalom VSE várható kerete:

Czirják, Ótott-Kovács (kapusok), Takács, Szücs, Udvari, Vojnic-Zelic, Barna, Babarczi, Tóth L., Zámbori, Magyar, Kothencz, Lázár, Bokányi R., Bokányi B., K.Tóth, Szőke.

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete:

Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Buzási, Hacker, Szabó A., Dargó, Grünwald, Mucsi, Ngalle, Ondrejó, Szilágyi, Kulacsik, Beretka, Tóth A., Szabó D., Szalma, Faragó.

Emlékeztetőül a legutóbbi mérkőzésükön:

Mórahalom VSE – Tisza Volán SC Szeged 3-4 (1-3)

Mórahalom, 400 néző. Vezette: Csöngető Endre (Bánáthy János, Samu László).

Mórahalom:

Czirják – Takács (Gahwagi – a szünetben), Szücs (Kothencz 60′), Vojnic-Zelic, Barna (Lázár 30′), Zámbori (Udvari 81′), Magyar, Tóth L., Bokányi R., K.Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos (Buzási – a szünetben), Vida, Puskás, Grünvald, Hacker, Ondrejó (Szilágyi 90′), Ngalle (Mucsi 90′), Kulacsik (Szabó 39′), Beretka (Dargó 81′), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Szőke (8′, 87′ – tizenegyesből), Magyar (70′), ill. Vida (11′), Ngalle (21′), Kulacsik (26′), Puskás (89′).

Sárga lap:

Szücs (56′), Szőke (85′), ill. Buzási (49′), Puskás (75′), Ngalle (85′).

Így játszottak a csapatok a hétvégi bajnoki fordulóban:

Szegedi VSE – Mórahalom VSE 0-4 (0-2)

Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Orosz Kornél (Vereska Mátyás, Kószó Csaba).

SZVSE:

Pluhár (Földesi 27’) – Mácsai, Báló M., Nagypál, Törköly, Lévai (Nagy 25’), Simon, Szántó, Bagi (Köles 83’), Busa, Kiss (Huszár – a szünetben).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Mórahalom:

Czirják – Takács (Bokányi B. 82’), Szücs, Udvari (K.Tóth 70’), Barna (Bokányi R. 80’), Vojnic-Zelic, Tóth (Babarczi 84’), Zámbori, Magyar (Kothencz 82’), Lázár, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Magyar (7’), Zámbori (24’), Tóth (70’), Szőke (73’).

Sárga lap:

Simon (39’).

Tisza Volán SC Szeged – Algyő SK 2-1 (2-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Bartucz Ferenc (Szeles Ádám, Samu László).

Tisza Volán:

Dongó – Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Mucsi (Szilágyi 88′), Szabó D. (Kormányos – a szünetben), Kulacsik (Tóth 75′), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Algyő:

Révész – Sebők, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács (Hegedűs 67′), Bogdán (Pataki – a szünetben), Gyimesi (Bella 88′), Podonyi, Mohácsi, Kohajda (Hadár 77′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Kulacsik (29′), Ngalle (33′ – tizenegyesből), ill. Podonyi (20′).

Sárga lap:

Szabó A. (31′), Mucsi (34′), ill. Révész (33′), Bogdán (45′), Gyimesi (60′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.