Labdarúgó SZEGEDma.hu MK: hazai pályán, a bajnok ellen védheti meg címét a Mórahalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_tiszavolan_mj-057

Csúcsrangadón dől el a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es kiírása, a megyei I. osztály bajnokát a bronzérmes fogadja a sorozat fináléjában.

A Mórahalom címvédőként készülhet a szerdai összecsapásra, miután az előző évi döntőben 5-2-re verte a Felső Tisza parti stadionban rendezett aranycsatában a Csanádpalota alakulatát. A 2011-es győztes Tisza Volán a tavalyi kiírásban a harmadik helyért mérethette meg magát, és aratott megsemmisítő diadalt a Tiszasziget felett. Mindent egybevetve tehát két rutinos, mondhatni, kupaspecialista néz egymással farkasszemet szerdán. És hogy ebben a kiélezett párosításban mennyire nem szabad kiindulni a hazai pálya előnyéből, hűen tükrözi, hogy a két gárda idei bajnokijain mindkétszer az idegenben játszó fél húzta be a három pontot.

Revansot venne a Mórahalom

Online

Szerdán 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE – Tisza Volán SC Szeged kupamérkőzésről! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Igazán jól sikerült a homokhátiak főpróbája, a SZVSE otthonában elért négygólos győzelem egyszersmind azt is jelentette, Szőke Péterék már mindenképpen a táblázat harmadik helyén fejezik be a pontvadászatot. Nyugodtan koncentrálhat tehát a csapat zsinórban harmadik kupafináléjára, ráadásul a tavasz folyamán Angliába távozott Gahwagi Nebilt leszámítva a keret minden tagja játékra kész állapotban várja a derbit.

„Természetesen, győzelemre készülünk, szeretnénk megvédeni a tavalyi kupasikerünket. Nógrádi Tibornak is köszönhetően hazai pályán érhetjük el ezt a célt. Plusz motivációt jelent, hogy szeretnénk visszavágni a 4-3-as vereségért, illetve szép befejezése lenne a szezonnak, ha utolsó két fellépésünkön (szombaton az UTC látogat Mórahalomra – a szerk.) egyaránt diadalt aratnánk saját közönségünk előtt. Az elmúlt hetekben akadtak ugyan kevésbé jó periódusaink, de azt gondolom, mostanra kezd újra összerázódni a csapat. Az biztos, egészen más játékkal igyekszünk majd meglepni a Volánt, mint tettük azt az április végi összecsapáson” – fogalmazott bizakodóan Magyar György játékos-edző.

A Mórahalom útja a döntőig:
1. forduló: Bordány – Mórahalom 3-7 (1-3)
2. forduló: Apátfalva – Mórahalom 1-2 (1-0)
Nyolcaddöntő: Mórahalom VSE – Csongrád TSE 4-0 (3-0)
Negyeddöntő: Makó FC – Mórahalom VSE 1-2 (1-1)
Elődöntő: Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 1-6 (0-3)

Egy hét alatt második aranyát szerezheti a Volán

morahalom_tiszavolan_mj-084Bajnok lett a hétvégén a Tisza Volán, Tóth Ákos együttese, bár megszenvedett vele, végül két vállra fektette az Algyőt, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második Ujszegedi TC-vel szemben. Faragóék egyébként is bombaformában futballoztak egész tavasszal, az eddig lejátszott 14 meccsükből 13 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, egyedül újszegeden hagytak el két pontot. A gárdát javarészt a sérülések is elkerülték, Tóth Attila és Szabó Attila dőlt csak ki hosszabb időre, ám mostanra mindketten felépültek és a szakmai vezetés rendelkezésére állhatnak a kupadöntőben. Nagy hiányzója mégis akad majd a szegedieknek, a középpálya esze, Puskás Csaba ugyanis munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tarthat a rangadóra a társakkal. Pedig a technikás irányító legutóbb oroszlánrészt vállalt a Mórahalom legyőzésében.

„Mindkét együttes bejutott már a Magyar Kupa főtáblájára, tulajdonképpen a döntő így csak presztízsértékkel bír. Persze, szeretnénk nyerni, de nem mindenáron, számunkra ugyanis jelenleg a bajnokság a legfontosabb, hiszen még mindig nem dőlt el, miként zajlik majd a feljutás. Ezt nem tartom szerencsének, ebből kifolyólag azt sem, hogy a kupadöntőt nem a szezon végén rendezik. Hátra van még egy meccsünk az FK ellen, amin elképzelhető, az osztályváltás kapcsán is fontos lenne győzelmet aratnunk. Nem titok tehát, prioritást élvez számunkra a hétvégi találkozó. Ettől függetlenül nem megyünk feltartott kézzel Mórahalomra sem” – árulta el portálunknak Tóth Ákos, a Volán vezetőedzője.

A Tisza Volán útja a döntőig:
1. forduló: Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi 2-0 (1-0)
2. forduló: Tisza Volán SC Szeged – Algyő 1-0 (0-0)
Nyolcaddöntő: Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0)
Negyeddöntő: Kiskundorozsmai ESK – Tisza Volán SC Szeged 1-7 (0-2)
Elődöntő: Tisza Volán SC Szeged – Ujszegedi TC 5-0 (3-0)

A Mórahalom VSE várható kerete: Czirják, Ótott-Kovács (kapusok), Takács, Szücs, Udvari, Vojnic-Zelic, Barna, Babarczi, Tóth L., Zámbori, Magyar, Kothencz, Lázár, Bokányi R., Bokányi B., K.Tóth, Szőke.

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete: Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Buzási, Hacker, Szabó A., Dargó, Grünwald, Mucsi, Ngalle, Ondrejó, Szilágyi, Kulacsik, Beretka, Tóth A., Szabó D., Szalma, Faragó.

Emlékeztetőül a legutóbbi mérkőzésükön:

Mórahalom VSE – Tisza Volán SC Szeged 3-4 (1-3)
Mórahalom, 400 néző. Vezette: Csöngető Endre (Bánáthy János, Samu László).
Mórahalom: Czirják – Takács (Gahwagi – a szünetben), Szücs (Kothencz 60′), Vojnic-Zelic, Barna (Lázár 30′), Zámbori (Udvari 81′), Magyar, Tóth L., Bokányi R., K.Tóth, Szőke. Játékos-edző: Magyar György.
Tisza Volán: Dongó – Kormányos (Buzási – a szünetben), Vida, Puskás, Grünvald, Hacker, Ondrejó (Szilágyi 90′), Ngalle (Mucsi 90′), Kulacsik (Szabó 39′), Beretka (Dargó 81′), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Szőke (8′, 87′ – tizenegyesből), Magyar (70′), ill. Vida (11′), Ngalle (21′), Kulacsik (26′), Puskás (89′).
Sárga lap: Szücs (56′), Szőke (85′), ill. Buzási (49′), Puskás (75′), Ngalle (85′).

Így játszottak a csapatok a hétvégi bajnoki fordulóban:

Szegedi VSE – Mórahalom VSE 0-4 (0-2)
Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Orosz Kornél (Vereska Mátyás, Kószó Csaba).
SZVSE: Pluhár (Földesi 27’) – Mácsai, Báló M., Nagypál, Törköly, Lévai (Nagy 25’), Simon, Szántó, Bagi (Köles 83’), Busa, Kiss (Huszár – a szünetben). Vezetőedző: Pécsek Tibor.
Mórahalom: Czirják – Takács (Bokányi B. 82’), Szücs, Udvari (K.Tóth 70’), Barna (Bokányi R. 80’), Vojnic-Zelic, Tóth (Babarczi 84’), Zámbori, Magyar (Kothencz 82’), Lázár, Szőke. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Magyar (7’), Zámbori (24’), Tóth (70’), Szőke (73’).
Sárga lap: Simon (39’).

Tisza Volán SC Szeged – Algyő SK 2-1 (2-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Bartucz Ferenc (Szeles Ádám, Samu László).
Tisza Volán: Dongó – Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Mucsi (Szilágyi 88′), Szabó D. (Kormányos – a szünetben), Kulacsik (Tóth 75′), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Algyő: Révész – Sebők, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács (Hegedűs 67′), Bogdán (Pataki – a szünetben), Gyimesi (Bella 88′), Podonyi, Mohácsi, Kohajda (Hadár 77′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Kulacsik (29′), Ngalle (33′ – tizenegyesből), ill. Podonyi (20′).
Sárga lap: Szabó A. (31′), Mucsi (34′), ill. Révész (33′), Bogdán (45′), Gyimesi (60′).

Előző sztori

Botkára várva – baloldali póker szegedi lapokkal

Következő sztori

Omnibusszal utazunk, ska-zenére mulatunk a Tápéi Falunapokon + VIDEÓ