Sport

Labdarúgás: 6-0-s Volán-búcsú aranyérmekkel a nyakakban + FOTÓK

Labdarúgás: 6-0-s Volán-búcsú aranyérmekkel a nyakakban + FOTÓK

2014. június 7., szombat
Labdarúgás: 6-0-s Volán-búcsú aranyérmekkel a nyakakban + FOTÓK
fk_tisza_volan25_gs

Papírforma győzelmet aratott a Volán az FK ellen, de több megható jelenet is színesítette a találkozót.

Ez most nagyon szezonvégi meccsre sikeredett. Mindkét csapat átlagon teljesített, néhol még az alatt, megszakadni senkinek sem volt kedve, elmaradt a harapós, küzdős foci. Ez a mai derbi nem a játékról lesz emlékezetes, sokkal inkább érzelmi többlet bújt meg ma a műfű gumigranulátumában. A kezdősípszó előtt sportszerű tapssal köszöntötték az FK játékosai a bajnok Tisza Volánt, Hüvös Gábor pedig a klub elnökségétől kapott búcsúajándékot: a meccs előtt jelentette be játékosainak a kék-fekete szívű edző, hogy pihenőre vonul, és a vezetőségnek segíti tovább a munkáját. A meccs alatt egy csapatnyi Fradi-drukker jött el szurkolni Hacker Bence, a 71. percben pedig Brunczvik Dániel, a szurkolók csapatának oszlopos tagja jött le a pályáról, s köszönt el könnyek között a csapattól: ő is befejezi az aktív focit. Ma nem volt dolga a labdának, hogy szép-játékos kanyarokat írjon a lábak között ficánkolva, ez 90 perc ma egy kék-fekete futballnovella volt, annak pedig szívbemarkolóan briliáns, aki ezt észre vette, sosem felejti el ezt az "unalmas" mérkőzést.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző
2014. június 7., 17.00
FK 1899 Szeged
Tisza Volán SC Szeged
Kezdés: 17 óra!
játékvezető: Szeles Ádám • asszisztens: Lászlai Róbert, Szeri Tamás
0
-
6

Labdarúgó megyei I. osztály 30. forduló:

FK 1899 Szeged - Tisza Volán SC Szeged 0-6 (0-4)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Szeles Ádám (Lászlai Róbert, Szeri Tamás).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik (Vér 71') - Heredea, Boldizsár, Turján, Szecska (Németh 46'), Lajkó (Dedovics 46'), Csuka, Gyurkovics (Simon 66'), Péter-Szabó, Szőcs, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tisza Volán:

Dongó - Buzási (Kormányos 58'), Szabó, Hacker, Grünvald, Ngalle (Kulacsik 58'), Puskás (Szilágyi 74'), Mucsi, Faragó (Szabó M. 70'), Ondrejó, Beretka (Tóth 74'.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Ngalle (27', 42'), Ondrejó (44', 45'), Turján (öngól 55'), Faragó (61').

Sárga lap:

Túrján (50'), illetve Szabó (16') Hüvös Gábor:

A mai napon véget ért számomra egy nagyon szép FK-történet, ami hét és fél éven keresztül tartott. Már most hiányzik az a sok értékes ember, akit megismertem és az a fantasztikus szurkolótábor, aki a sikerekben és a kudarcokban is mellettünk volt, és akikre mindig lehet számítani. A távozásom oka nem a csapattal kapcsolatos. A feleségemmel várjuk a harmadik gyermekünket és ennek az isteni áldásnak minden pillanatában szeretnék mellette lenni. A másik ok pedig az, hogy 18 éve rendületlenül kinn vagyok a Szeol-pályán, dolgozok a szegedi labdarúgásért rendületlenül és jelen pillanatban úgy érzem, hogy kicsit elfáradtam, és szükségem van pihenésre. A klubnál mindenképpen itt maradok, az elnökség munkáját segítem a jövőben is, hogy milyen beosztásban, az még nem teljesen tisztázott. Ami az új edző személyét illeti, mindenképpen egy olyan edzőt szeretnénk, aki fiatal, agilis, akinek céljai vannak, felkészült, közén való. A Tisza Volán bajnoki címéhez gratulálok és remélem, hogy hosszú évek után egymásra talál csapat és város, szurkoló és város és a Szeol is végre megtalálja saját identitását és azok a játékosok, aki a Felső Tisza parton pályára lépnek, felfogják, hogy milyen is ebben a létesítményben a várost képviselni, a kék-fekete színekért küzdeni. Tóth Ákos kollégámnak sok erőt és hitet kívánok ehhez a munkához.

Tóth Ákos:

Méltó lezárása volt a mai meccs az egész szezonunknak, várjuk a következő feladatokat, melyek reméljük direktben az NB III-ban várnak ránk, de ebben a pillanatban kívánom a srácoknak, hogy élvezzék ki minden pillanatát annak, hogy bajnoknak érezhetik magukat, mert ez a teljesítmény osztálytól függetlenül nagyon nagy dolog.

Online közvetítésünk:

19.00: Szép jelenet. Közös "bajnokcsapat" feliratú pólóban, közös fotóra áll össze a felnőtt gárda a szintén bajnokságot nyert 1999, 2000 és 2001 után született utánpótláscsapatokkal. Nekik külön is jár egy nagy kalapemelés. 18.55: Az érmek a nyakban, kupa a magasban. Gratulálnunk a Tisza Volánnak, kétség sem férhetett az osztályváltásához, sok sikert azt NB III-ban immár Szeol SC néven! 18.50: A meccs után a bajnok csapatnak Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója adja át az aranyérmeket. VÉGE
91'
Vége.
89'
Kulacsik ad be egy labdát, amit Grünvald pörget fölé.
86'
Most Szilágyi teker 20 méterről, Vér ezúttal is vetődve véd.
85'
Tóth tekeri rá 22 méterről, Vér a helyén.
83'
Hacker (akinek külön szurkolótábora van) pillanatai. Előbb szabadrúgását védi ki vetődve Vér, majd egy oldalról belőtt labdát a kapu torkából lő fölé.
80'
Az FK térfelén folyik továbbra is játék. Legutóbb Tóth veszélyes szöglete száll át a hosszúra, Vér vetődik, de nem ér hozzá.
74'
Tóth és Szilágyi jött fel, Puskás és Beretka jött le.
71'
Brunczvik jön le Vér megy fel. Ez volt a szegedi legendás kék-fekete kapus búcsúmeccse az FK 1899 Szeged első csapatától. Vastaps közepette megy le a hálóőr, majd könnyek közt öleli át az edzőjét edzőt.
70'
Faragó helyén Szabó M.
69'
Ivószünet.
66'
Gyurkovics jön le Simon fel.
63'
Heredea vitte le jobb oldalon, centerezett középre ahol érkezett Péter-Szabó és eldőlve fejelt kapura, Dongó nagy bravúrral védett - ez gólhelyzet volt.
61'
GÓÓÓL! Egy szemfüles labdával Faragó fordult le középen és vitte egyedül kapura, majd elrúgta Brunczvik mellett a bőrt. 0-6
58'
Kulacsik és Kormányos jön fel, Ngalle és Buzási le.
55'
GÓÓÓL! Ondrejó lőtt jobbról kapura, Turján belekapált a löketbe, így lett öngól. 0-5
52'
Beretka erősen lőtte vissza a labdát balról, az érkező Buzási egyből lőtt 16 méterről alig mellé.
50'
Turján lépett oda keményen Faragónak. Gyurkovics kapott sárgát...
46'
Az FK Szeged cserélt a szünetben. Szecska és Lajkó jött le, Németh és Dedovics fel.
46'
Úton a labda.
SZÜNET
45+2'
Szünet.
45'
GÓÓÓL! Ismétlés. Ezúttal a leshatárról lép ki Ondrejó és most a kifutó Brunczvik mellett a kapu bal oldalába passzol. 0-4
44'
Egy felszabadítás után egyből visszapasszolják Ondrejónak jobb oldalra a labdát, aki egy mozdulattal lövőhelyzetbe kerül és 12 méterről Brunczvik mellett a hosszúba helyez. 0-3
42'
GÓÓÓL! Sakk-matt. Középről Beretka kapott labdát a védők mögött a bal oldalon, két lépés után középre passzolt a védőjétől ellépő Ngallénak, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába gurított. 0-2
37'
A bal összekötő helyéről 25 méteres szabadrúgást durrantott Ngalle kapura, épp a középen álló Brnuczvik kezébe.
33'
Továbbra is a Szeol dominál, de helyzetig nem jutnak el. Több indítás lesz hosszú, vagy akad el egy védőlábban.
27'
GÓÓÓL! Középen Ngalle vezeti kapu felé, 20 méterről lő, a vetődő Brunczvik előtt megpattan a löket, és a kezei közt talál utat a bogyó. 0-1
26'
Ondrejó jobbról lő középre, Bruncvik kivetődve veszi fel a zsugát.
23'
Egy perc frissítés: ivószünet. Tóth Ákos kissé ledorgálja a csapatát, kevesli a futást, a harcosságot.
21'
Meddő vendégfölény. A Szeol nem tudja bejátszani a zsugát a haza védelem mögé, jól zárnak Turjánék eddig.
16'
Szabó kapott lapot.
12'
Egy kis Zavar az Turjánék kapuja előtt. Előbb Boldizsár és Brunczvik nem érti meg egymást, szöglet lesz egy félresikerült hazaadásból. A sarokrúgás után sokadjára sikerült csak felszabadítania az FK-nak.
9'
Péter-íszabó lép meg a bal oldalon, a 16-osnál beérik, passzol Dóra elé, aki 18 méterről tüzel, de jelentősen célt téveszt.
8'
Ngalle 22 méteres szabadrúgása a sorfalban hal el.
5'
A Szeol támad két veszélyes bejátszás, az utóbbinál Ngalle lőtte kapu elé jobbról a labdát, de a védelem kivágta.
1'
Az FK kezdett.
DSCF8782
17.00: Hüvös Gábort, az FK vezetőedzőjét köszöntötte külön a vezetőség, aki a meccs előtt jelentette be, hogy visszavonul. A kezdőrúgást fia, Bendegúz végezte el. 16.58: Az FK 1899 Szeged sorfalat áll a Szeol SC-nek és megtapsolták a bajnok csapatot. 16.50: Tomból a nyár! Üdvözlet az Etelka sorról, két szegedi csapat, a Tisza Volánként bajnoki címet elérő, most már Szeol SC néven szereplő Tóth-alakulat és Hüvös Gábor legénysége, az FK 1899 Szeged csap ma össze. A találkozó Szeles Ádám sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.