Sport

Labdarúgás: az "aranycipős" Faragó Bencének a makói bomba a kedvence

Labdarúgás: az "aranycipős" Faragó Bencének a makói bomba a kedvence

2014. június 21., szombat
Labdarúgás: az "aranycipős" Faragó Bencének a makói bomba a kedvence
volan_nagymagocs_mj-008

A megye élvonalának aranycipőse Faragó Bence lett a Tisza Volánból, aki ugyanannyi góllal hódította el a trófeát, mint tavaly Bertók Gábor, és a mórahalmi győzelemnél majdnem szétverte a kispadot.

Az MLSZ területi igazgatósága szerdán

osztotta ki a megyei labdarúgás érmeit, kupáit, különdíjait

, köztük a gólkirályi trófeákat is. A megye élvonalában a Tisza Volán SC Szegedként bajnokságot nyert csapat felkerült az NB III-ba, ahol már SZEOL SC néven futballozik tovább. Az első osztály gólkirálya a kék-feketék csatára,

Faragó Bence

lett, aki 37 alkalommal talált a hálóba.

- Nem sikerült megdönteni a csongrádi gólvágó, Bertók Gábor egy évvel ezelőtti rekordját, de úgy tudjuk, végig „konzultáltak” egymással egy közösségi oldalon...

- Követtem a tavalyi év góllövőlistáját, ekkor még Mórahalmon játszottam, aztán a megyei válogatottban jóban lettünk

Bertók Gabival

, így többször üzentünk egymásnak a közösségi oldalon, és találgattuk együtt brahiból, hogy vajon többet tudok-e rúgni, mint ő, végül ugyanannyit sikerült: 37 gólt.

- Hogyan értékeli teljesítményét, gólkirályként egy jelest azért megérdemelhet, nem?

-

Tóth Ákos

, az edzőm viccesen azt mondta, hogy 25 százalékos helyzetkihasználásom volt idén, ha jobban odafigyelek, szerinte legalább 50 gól fölött kellett volna rúgnom. Ezt nem vitatom, sajnos elég sok helyzetet hibáztam, úgyhogy maradéktalanul nem lehetek elégedett. Próbáltam egyenletes teljesítményt nyújtani, de becsúszott több gyengébb meccsem, a gólkirályi címemhez nagymértékben hozzájárult a csapatteljesítményünk.

- Melyik mérkőzősre emlékszik vissza a legszívesebben?

- Aminek legjobban örültem, az

a tavasz végi mórahalmi diadalunk

, a 90. percben

Puskás Csaba

csapatkapitányunk 4-3-ra módosította az eredményt, látni kellett volna azt a felszabadult hangulatot, majdnem szétvertük csapatostul a kispadot örömünkben.

csongrad_megyei_labdarugas_eremoszto89_gs

- És melyik az a találat, amit kiemelne?

- A tavaszi második fordulóban, a Makó ellen szerzett gólomat.

Grünvald Attila

szólt

Beretka Péternek,

hogy passzoljon, mert már igencsak szorongatott helyzetben volt, ő nekem gurította le a zsugát, én meg 23 méterről a rövid felsőbe bombáztam. Előtte Makón is játszottam, úgyhogy volt némi pikantériája a találatnak.

- Mi az amin még fejlesztenie kell a csatárjátékában?

- 25 éves vagyok, úgyhogy ebben a korban még a gyorsaságomon is tudok fejleszteni, de szinte minden területen szeretnék még fejlődni, a fejjátéktól kezdve a kapu elé érkezéstől a beinduláson át a helyzetkihasználásig minden szinten.

- És mi az erőssége a pályán?

- Talán az, hogy én sosem voltam egyéni játékos, mindig csapatban gondolkodtam, az összjátékban aktívan szeretek részt venni. Nem érzem jól magam, ha hosszabb időre kikerülök a játékból, a góljaim mellett közel egy tucat gólpasszt is adtam, nem vagyok az a típusú csatár, akiről visszapattannak a labdák. Akkor megy igazán jól a meccs nekem, ha folyamatosan játékban vagyok. Figyelek a hibáim korrigálására is. Volt például egy elbaltázott büntetőm a Sándorfalva ellen, azóta Tocival (

Tóth Attila

– a szerk.) szinte minden edzés végén tizenegyeseket gyakoroltunk.

- Az NB III-ban is a spiccen lesz a gárda?

- Ha csak ezt a csapatot sikerül egyben tartani, akkor ott lehetünk az élen, az első öt helyek valamelyike szinte biztos lehet. Ideális nálunk a rutinos játékosok és a fiatalok aránya. Puskás,

Kulacsik

, Tóth Attila,

Ngalle

és

Dongó Dénes

mellett

Buzási

, Grünvald és jó magam következünk, az 1987-től 1991-ig születettek közt van 10-11 játékos, korban közel vagyunk egymáshoz, de már túl vagyunk azon, hogy fiatalnak mondjanak minket.

- Mivel tölti a szünidőt?

- Jövő héttől kondizni kezdek el, de nem fogok futballpálya közelébe menni, július 10-től pedig már indul a kőkemény meló. Itthon pihenek, barátnővel, barátokkal, nyaralást nem tervezek.

csongrad_megyei_labdarugas_eremoszto07_gs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.