Közélet

Közös baloldali lista Szegeden, Botka újra indul a polgármesterségért

Közös baloldali lista Szegeden, Botka újra indul a polgármesterségért

2014. június 28., szombat
Közös baloldali lista Szegeden, Botka újra indul a polgármesterségért
botkasajttaj_mj 010

Tíz egyéni körzetben új jelölteket indít az MSZP, a DK és az Együtt Szegeden, a baloldal polgármesterjelöltje Botka László.

A húsz szegedi egyéni körzetben tizennégy szocialista jelölt indul, három DK-s és szintén hárman az Együtt színeiben. „A teljes demokratikus baloldal szövetségben és egységben indul Szegeden az önkormányzati választásokon, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt közös polgármester-jelöltet állít és mind a húsz egyéni körzetben közös jelöltet, így az önkormányzati kompenzációs lista is közös lista” – jelentette be

Botka László

szocialista polgármester a párt szombati szegedi küldöttgyűlése után. A kompenzációs lista élén

Solymos László

(MSZP) jelenlegi alpolgármester neve szerepel, a második

Binszki József

(DK), őt

Nagy Sándor

(Együtt) követi, míg a negyedik

Kozma József

, a szocialista párt szegedi elnöke. Botka László leszögezte, az áprilisi és a májusi választáson egyaránt a baloldal győzött Szegeden, s ez a politikus szerint reális győzelmi esélyt jelent az októberi helyhatósági választásokra nézve. A városvezető furcsának titulálta a jelenlegi közgyűlést, hiszen egyetlen pártnak sincs többsége. Úgy értékelte, hogy a jobboldal az önkormányzati cégek fölötti hatalom megszerzése volt a céljuk, s ez vezetett ahhoz Botka szerint, hogy a mögöttünk álló négy évben nem szűkült, hanem növekedett a baloldal és a városvezetés támogatottsága Szegeden. „Nagy tisztelettel elfogadtam a három párt jelölését, s ahogy fogalmaztam a Szeged Napján tartott beszédemben is, sokkal jobban motiválnak a város előtt álló lehetőségek, mint amennyire elégedett vagyok az elért sikerekkel. Szeged város meggyőződésre van ítélve” – közölte. Emlékeztetett, mintegy 32 milliárd forintos fejlesztési forrás jut a napfény városának a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban, amit akkor is megkap Szeged, ha nem őt választják polgármesternek októberben a helybéliek.

Nagy Sándor, az Együtt szegedi frakciójának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt tizenkét évben is jól működtek együtt a szocialistákkal, melynek eredményeit láthatták a szegediek a megújult utcákban, fejlesztésekben is, így a következő öt évben is a megkezdett munkát kívánják folytatni. Binszki József arról beszélt, hogy a három baloldali párt eredményesen fogja tudni képviselni Szeged érdekeit, míg az MSZP helyi elnöke, Kozma József arról szólt, hogy a szegediekben és az értük végzett tisztességes és eredményes munkában hisz. A kampány menetével kapcsolatban kérdésünkre Botka elmondta, az egyéni körzetekben induló új jelölteket is ismerik a szegediek, kiválasztásuknál ez is szempont volt. Nem készülnek negatív kampányra, a programjukat kívánják bemutatni. Megjegyezte, az elmúlt 25 évben Szegeden aki negatív, durva kampánnyal próbálkozott, elbukott.

Az MSZP-DK-Együtt szegedi önkormányzati képviselőjelöltjei:

Bezdány Géza – 1-es körzet, Kiskundorozsma; Lauer István – 2-es körzet, Kiksunorozsma-Béketelep; Kónya Zsolt – 3-as körzet, Déli városrész; Ménesi Imre – 4-es körzet, Újrókus; Kardos Irén (DK) – 5-ös körzet, Móraváros; Sebestyén József – 6-os körzet, Alsóváros; Szécsényiné Karai Rózsa – 7-es körzet, Tápé; Kozma József – 8-as körzet, Makkosháza; Solymos László – 9-es körzet, Északi városrész I.; Mári Sándorné (DK) – 10-es körzet, Öregrókus-Belváros; Hekáné Szondi Ildikó – 11-es körzet, Belváros; Szénási Róbert – 12-es körzet, Petőfitelep-Baktó; Mészáros Tamás – 13-as körzet, Tarján I.; Tóth Károly – 14-es körzet, Északi városrész II.; Kenyeres Lajos (Együtt) – 15-ös körzet, Tarján II.; Nagy Sándor (Együtt) – 16-os körzet, Felsőváros I.; Szentgyörgyi Pál – 17-es körzet, Felsőváros II.; Kormos Tibor (Együtt) – 18-as körzet, Újszeged I.; Joób Márton – 19-es körzet, Újszeged II. és Berkesi Ottó (DK) – 20-as körzet, Szőreg-Marostő.

Az MSZP-DK-Együtt szegedi kompenzációs listás képviselőjelöltjei:

Solymos László, Binszki József (DK), Nagy Sándor (Együtt), Kozma József, Tóth Károly, Szentgyörgyi Pál, Kónya Zsolt, Sebestyén József, Berkesi Ottó (DK), Kormos Tibor (Együtt), Pálmai Antal, Joób Márton, Ménesi Imre, Hekáné Szondi Ildikó, Mári Sándorné (DK), Monoki Attila (Együtt), Szécsényiné Karai Rózsa, Szénási Róbert, Kele Sándor (DK), Dombi Gábor (Együtt), Lauer István, Bezdány Géza, Mészáros Tamás, Kalmár Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.