Közélet

Korodi Attilát nevezték ki az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnökévé

Korodi Attilát nevezték ki az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnökévé

2014. június 25., szerda
Korodi Attilát nevezték ki az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnökévé

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) Nairobiban zajló környezetvédelmi közgyűlésén (UNEA) Korodi Attila romániai környezetvédelmi minisztert nevezték ki a közgyűlés alelnökévé - tudatta szerdai hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A székelyföldi RMDSZ-es politikust a kelet-európai államok jelölték a tisztségre, a jelölést a közgyűlés plénuma egyhangúlag fogadta el. "Az alelnöki jelölésem biztosíték arra, hogy Románia folytatja aktív részvételét a különböző nemzetközi környezetvédelmi és a fenntartható fejlődésről szóló fórumokon" - idézte a minisztert az RMDSZ hírlevele. "Kivételes pillanatnak lehetünk tanúi a napokban, mert a közgyűlésen hozott döntések a világ minden táján hatással lesznek a jövőben a különféle környezetvédelmi politikákra" - mondta

Korodi Attila

a jelölést követően. Az ENSZ Környezetvédelmi Központjában első alkalommal megszervezett közgyűlés június 23-27. között zajlik 160 ország több mint 100 miniszterének és 1200 küldöttjének részvételével. Az erdélyi magyar politikus két alkalommal is felszólal a tanácskozáson. Csütörtökön a fenntartható fejlődésről, pénteken pedig a vadállatok illegális kereskedelméről fejti ki véleményét. Az ENSZ környezetvédelmi közgyűlése a Rio+20 Fenntartható Fejlődés című tanácskozáson elfogadott dokumentum eredményeként alakult meg az ENSZ Környezetvédelmi Programját adminisztráló tanács helyett. A közgyűlés a világ legrangosabb környezetvédelmi fóruma, amely az ENSZ fejlesztési programja mentén hoz környezetvédelmi stratégiai döntéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.