Kézilabda: végleges az SZKKSE kerete, támogató lesz a Napfényfürdő + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_sajttaj01_gs

A frissen igazolt Danijela Mistric-csel véglegessé vált az SZKKSE kerete, miközben a Napfényfürdő Aquapolis támogatóként áll a csapat mögé a jövőben – derült ki csütörtök délután a fürdőben tartott sajtótájékoztatón.

Szabó Mihály, a Napfényfürdő Aquapolis igazgatója elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy egy újabb szegedi élcsapattal működhetnek együtt, és reméli, a kapcsolat hosszútávú és gyümölcsöző lesz. Kifejtette, igyekeznek minden lehetséges eszközzel szolgálni a játékosok regenerációját, pihenését, sőt, adott esetben a gyógyászati részleg is a gárda rendelkezésére áll. Az igazgató kitért rá, a fürdőt 2010-ben azért adták át, hogy a szegediek és a régióban élők igényeit kielégíthessék, szórakozási és relaxációs lehetőséget nyújtsanak számukra. Ugyanakkor úgy gondolja, a helyi sportéletre csak az utóbbi időben kezdtek nagyobb figyelmet fordítani, és éppen ezért örömteli, hogy egy igazi élcsapattal bővül a kör.

Kovács Zsolt, az SZKKSE elnöke szerint újabb mérföldkőhöz érkeztek az NB I/B megnyerése után, hiszen most az a feladat, hogy kialakítsák azt a hátteret, amely révén a klub meg tud majd állni a saját lábán az élvonalban is. Úgy fogalmazott, ebben hatalmas segítséget jelent, hogy akad egy olyan támogató, amelyet most már nyilvános, hivatalosan is felvállalhatnak, bejelenthetnek.

Serfőző Zsolt technikai vezető elárulta, hosszú munka áll mögöttük az elmúlt két és fél hónapban. Komoly hátránnyal indultak az NB I többi résztvevőjéhez képest, hiszen míg ők már az év eleje óta dolgozhattak az erősítéseken, az SZKKSE a másodosztályú küzdelmek okán csak az idény végeztével láthatott hozzá az igazolásokhoz. Elmondta, összesen tíz új játékos érkezett a csapathoz, illetve további tíz tag maradt a tavalyi keretből. Így áll össze az a húsz fő, akikkel el szeretnék érni a biztos bennmaradást. A legújabb név a horvát Danijela Mistricé, aki a Crvena Zvezda együttesét hagyta el a szegediek hívószavára. A 25. születésnapját június végén töltő játékos mellett ezen a sajtótájékoztatón mutatkozott be a sajtó képviselői számára az FTC-től kölcsönbe megszerzett irányító, Dajka Bettina is.

Marosán György vezetőedző a szerződtetésekkel kapcsolatban elmondta, nem volt olyan kérése a klubvezetés felé, amit ne teljesítettek volna. Úgy fogalmazott, ritka a mai sportéletben, hogy egy tréner ilyen bizalmat kapjon, de ígéri, élni fog vele. Elmondta, nem az a csapat célja, hogy jó vendég legyen a legfelső ligában. “Meghatározó tagjai akarunk lenni az NB I-nek. Az a célunk, hogy bármilyen ellenfél jöjjön is Szegedre, ne annak tudatában tegye, hogy itt lesz esélye a győzelemre. Kötelességünk, hogy ebben a városban megfelelő minőségben képviseljük ezt a nagy helyi hagyományokkal bíró sportágat. A keretünket illetően azt érzem, amit egy gyermek karácsonykor, aki kirakóst kért a szüleitől. Most megkaptam a kirakóst, már csak ki kell bontanom a dobozt és össze kell állítanom a képet” – mondta elszántan Marosán György. Hozzátette, szeretnének egy olyan játékélményt nyújtani, ami miatt a nézők szívesen járnak ki a meccsekre, és a klub kéri is a szurkolókat, segítsék minél nagyobb számban az együttest a következő szezonban.

Az SZKKSE kerete a 2014/15-ös bajnoki évadra:

Kapusok: Futaki Hajnalka, Dobó Mónika, Scholtz Andrea. Balszélsők: Tóth Orsolya, Szabó Edina, Grandjean Gréta. Jobbszélsők: Zsilák Katalin, Hárs Adél. Beállósok: Marija Lojpur, Lehmann-Dobó Andrea, Gulyás Vanda. Védők: Csoknyai Nóra, Albert Helga. Irányítók: Dajka Bettina, Karsai Roberta. Átlövők: Barján Bianka, Selmeci Sarolta, Suzana Cubela, Danijela Mistric, Aron Andrea.

no images were found

Előző sztori

Reklámadó: Az Európai Kiadók Tanácsa az Európai Bizottság beavatkozását kéri

Következő sztori

SZIN: már több mint hatvanan a kezdő körben