Közélet

Jobbik: a Napfényfürdő veszteségének java is a szegedieket terheli (FRISSÍTVE)

Jobbik: a Napfényfürdő veszteségének java is a szegedieket terheli (FRISSÍTVE)

2014. június 25., szerda
Jobbik: a Napfényfürdő veszteségének java is a szegedieket terheli (FRISSÍTVE)
racz_tibor_jobbik01_gs

A szegediek csak ráfizetnek a Napfényfürdőre a jobbikos Rácz Tibor szerint, hiszen sokan nem tudják megfizetni a belépőt, ezen felül az üzemeltető cég vesztesége részben a várost terheli.

Tizedére csökkentené a Napfényfürdő belépőinek árát a szegediek számára a Jobbik.

Ahogy megírtuk

,

Rácz Tibor

pénteki közgyűlésre benyújtott előterjesztésében az szerepel, hogy 3150 forintról 350-re csökkentsék a felnőttbelépő, 1575-ről pedig mindössze 150 forintra a nyugdíjas- és gyermekjegy árát. A jobbikos képviselő szerint ez nem növeli a Ligetfürdő Kft. amúgy is tetemes veszteségeit, mely az előterjesztés szerint tavaly 374 milliót tett ki. Rácz hangsúlyozta, mindez a lakosokat is érinti, hiszen a Ligetfürdő Kft.-nek a szegedi önkormányzat 53%-ban, a városi tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők Kft. 27%-ban, míg a Hunguest Hotels Zrt. 20%-ban tulajdonosa, és a társasági szerződés szerint a nyereséget és veszteséget egyaránt az alapítók üzletrészeik arányában viselik. „Jobb lenne, ha

Solymos László

MSZP-s alpolgármester áttanulmányozná a Ligetfürdő Kft. társasági szerződését” – jegyezte meg annak kapcsán, hogy Rácz előterjesztésére reagálva Solymos azt állította, hogy a Jobbik hazudik és félrevezeti a szegedieket, amikor azt mondja, hogy a várost is terheli, ha veszteségesen működik a cég. Hozzátette, a szocialista alpolgármesternek is a szegediek érdekeit kellene képviselnie, nem pedig a kisebbségi tulajdonos érdekeit. „Úgy gondolom, a baloldalnak, amennyiben ténylegesen baloldalinak tartja magát, a szegedi kisemberek oldalára kell állnia. Elfogadhatatlannak tartom, amit

Tóth Károly

(MSZP) módosító indítványában megfogalmazott, ezzel azokat a rászoruló szegedieket nézi le, akik nem tudják megfizetni a több ezer forintos belépőt” – közölte. Tóth módosítójában az szerepel, hogy először a Ligetfürdőben, majd egész Szegeden csökkentsék a sör, a kenyér, a lángos, a fagylalt, a kávé és az üdítők árát, előbbiét 2 forint 50 fillérre. A jobbikos önkormányzati képviselő becslései szerint egy átlagos családnak több tízezer forintjába kerül egy napra, ha szeretnék igénybe venni a Napfényfürdő szolgáltatásait, amit sokan nem engedhetnek maguknak, ezért vannak gyakorlatilag kizárva saját fürdőjükből a helybéliek. Hangsúlyozta, az általa javasolt belépőjegyáron lehet vitázni, ő a pénteki közgyűlésen minden konstruktív javaslatot támogatni fog.

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezete az alább olvasható közleményt juttatta el portálunkhoz.

A Jobbik populizmusa Szeged igazi vesztesége

"A Demokratikus Koalíció nevetségesnek tartja Rácz Tibor Jobbikos önkormányzati képviselő javaslatát, és felszólítja, hogy ne népboldogító intézkedésekkel készüljön az őszi választásokra, hanem érdemi javaslatokat tegyen Szeged polgárainak boldogulására. Rácz Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője tizedére csökkentené a Napfényfürdő belépőinek árát. Javaslata szerint mindössze 350 forintért lehetne strandolni Újszegeden. A Ligetfürdő Kft-nek az elmúlt években sikerült a veszteségeit csökkenteni, biztosak vagyunk benne, hogy néhány év múlva turisták ezreinek és sok-sok szegedinek lesz kedvelt helye az Aquapolis. A képviselő úr nem tudni milyen számítások alapján mondja, hogy az alacsony jegyárak miatt nem nőne a fürdő vesztesége, de egészen biztos, hogy nem mond igazat. Az elmúlt négy évben bizonyossá vált, hogy a szegedi Jobbik a számokkal hadilábon áll, és ebben a ciklusban az IH lenullázásán kívül egyetlen olyan javaslattal sem állt elő, amely a szegediek boldogulását segítette volna. A Demokratikus Koalíció felszólítja Rácz Tibort, hogy fejezze be a felelőtlen ígérgetéseit, ne próbálja meg ilyen és hasonló népboldogító intézkedésekkel a szavazókat félrevezetni" - írja közleményében Csóti Zsombor választókerületi elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.