Közélet

Fiatalok Fitt Formában - párkapcsolati és egészséges életmódra nevelés

Fiatalok Fitt Formában - párkapcsolati és egészséges életmódra nevelés

2014. június 6., péntek
Fiatalok Fitt Formában - párkapcsolati és egészséges életmódra nevelés
fiatalok_fitt_formaban_logo

Hamarosan véget ér a Kárpát Medencei Fiatalokért Egyesület (KAFE) Fiatalok Fitt Formában című TÁMOP 6.1.2.-11/1-2012-1442 projektje. Az „F3” 10 hónapon keresztül ívelő programsorozat volt, melyben több mint 200 lelkes fiatal vett részt.

A projekt során megvalósult programsorozatok kiemelt figyelmet szenteltek az egészséges, sportos életmódtudat és táplálkozás fejlesztésére. A különböző előadások érintették a párkapcsolati problémákat, azok kezelési lehetőségeit. Emellett családtervezési klubunk is volt, ahová a gyermekvállalás előtt álló, illetve kisgyermekes fiatalokat vártuk. Pszichodráma foglalkozásunkon a stresszkezelés lehetőségei voltak a középpontonban. Társasjáték klubunk a családi életre való felkészítést támogatta, játékos kommunikáció segítségével. A családtréning csoportfoglalkozáson egyebek mellett az otthoni szerepekkel ismerkedhettek meg a résztvevők. A fiatalok kerékpártúrákon is részt vehettek. A húsz kilométeres túrát végig „tekerők” újra felfedezték a kerékpározás jótékony hatásait, mint a stressz oldás vagy a testmozgás. Volt egészségügyi állapot felmérés, főzőklub, egészséges életmód tábor, valamint egészségterv is készült az azt igénylő résztvevőknél. Projektünkben tehát igazán átfogó kínálattal igyekeztünk népszerűsíteni az egészséges életmódot, és az esetleges életmódváltást. A különböző előadások, túrák, verseny és tábor garantálták nem csak a jókedvet és szórakozást, de a közösségfejlődést is. Szeretnénk megköszönni minden bevont személynek, érdeklődőnek az elmúlt 10 hónapban tanúsított odaadását és lelkesedését. Minden kedves jövőbeli érdeklődőt szívesen várunk a következő években programjainkra, " Hiszen a munka, csak most kezdődik".

kafe

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.