/

Autózzon Szegeden Arisztotelésszel és a megkötözött Petőfivel

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC08560

Négyepizódos színházi előadást tekinthetünk meg Szegeden, egy autó üléséből – a jármű utasterében találkozhatunk a katarzist oktató Arisztotelésszel és a rabul ejtett Petőfivel, részt vehetünk egy spirituális körutazáson és egy koncertbe is belecsöppenhetünk.

A Reök-palota előtt csütörtökön leparkolt, CAR-MEN felirattal megjelölt autó láttán még fogalmunk sem volt róla, hogy miről is fog szólni a Homo Ludens Project társulatának következő előadása, majd tanácstalanságunk tovább nőtt, amikor egy dollárpapírokkal és multinacionális logókkal díszített jelmezes férfi kötélen rángatott maga után egy kétségbeesetten jajgató, Petőfi Sándornak öltözött személyt néhány műanyag fegyverrel felszerelt társaságtól kísérve. A performansszal a társulat formabontó, hazánkban egyedülálló színházi előadását hirdették, melyhez nem kell szépen kiöltöznünk, sőt: az egészet egy kocsi hátsó üléséről követhetjük végig.

Katartikus élmény kacsával

Benkő Imola rendező, a Homo Ludens Project művészeti vezetője szerint az előadással a New Yorkból indult, itthon még kísérleti jelleggel bevezetett intim színházat szeretnék a szegedi közönségnek bemutatni. Június 18, 19, 25 és 26-án négy autó indul Szegeden a Reök-palota elől, melynek utasaira nem mindennapi előadás vár. Az első járműben Arisztotelész Artúr és segédje, Duchamp Marci tart oktatást a katarzisról egy kacsa segítségével. A másodikban az imént már bemutatott Übü Papa utazik a megkötözött Petőfivel, akit azért ejtett rabul, mert túl sokat fogyasztott szabadságból és szerelemből. Egyfajta spirituális utazáson vehet részt a harmadik autóba ülő személy, a “Tudat fuvar” személyiségünk legmélyére kalauzol el minket. Végül a szálak a negyedik járműben érnek össze, ahol Mosonyi Alíz Magyar mesék című dalaiból készült egy sajátos koncert. A nagyjából 15 perces előadásokat egymagunkban tekinthetjük meg (hisz a színészeken kívül csupán egy személy fér be az autóba), és bár a darab intim közelségben, körülöttünk zajlik, az mégsem lesz interaktív, az események szemlélői lehetünk csupán.

DSC08556

A négyelőadásos bérletet kedvezményesen 2000, normál áron 3200, illetve 4000 forintos támogatói jeggyel tekinthetjük meg a 15, 17 és 20 órakor induló kocsikban. Mivel a férőhely rendkívül korlátozott (naponta összesen hat személy tekintheti meg csupán az előadást), a jegyfoglalást előzetesen – és minél gyorsabban – a homoludensproject@gmail.com címen lehet intézni. Bővebb információk a társulat honlapján olvashatóak!

Előző sztori

Majd’ tízezer fát mentettek meg a megyei iskolások és óvodások + FOTÓK

Következő sztori

Újra nyílt a legendás szegedi Kass Szálló földszintje + FOTÓK