Sport

Atlétika: Márton Anita kilencedik lett a római Gyémánt Liga-versenyen

Atlétika: Márton Anita kilencedik lett a római Gyémánt Liga-versenyen

2014. június 5., csütörtök
Atlétika: Márton Anita kilencedik lett a római Gyémánt Liga-versenyen
SZS20140227_marton_anita_001

A súlylökő Márton Anita 17,07 méteres teljesítménnyel kilencedik helyen végzett csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat római versenyén.

A szegedi Titán Triatlon Club sportolója a három sorozatból második kísérletre érte el ezt az eredményt, de messze elmaradt 18,32 méteres idei legjobbjától.

Márton Anitának

több mint egy méterrel kellett volna nagyobbat löknie, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé és ezáltal legyen lehetősége újabb három kísérletre. A számot a kétszeres olimpiai és négyszeres szabadtéri világbajnok új-zélandi

Valerie Adams

nyerte 20,01 méterrel.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

női súlylökés:

1. Valerie Adams (új-zélandi) 20,01 m 2. Christina Schwanitz (német) 19,60 3. Kung Li-csiao (kínai) 19,17 ... 9. Márton Anita 17,07 A legrangosabb egynapos versenyeket magába foglaló Gyémánt Liga 14 viadalból áll. Minden versenyen a GYL-számokban első helyen végző 10 ezer dollárt (2,2 millió forintot) kap, de még a nyolcadik is 1000 dollárral gazdagodik, pontot viszont csak az első három-három helyezett szerez. A szezon végén valamennyi versenyszám pontversenyének győztese 40 ezer dollárt, illetve egy gyémánt trófeát vehet majd át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.