/

A Bonifert-suli tanáráé a rajzpedagógus tárlat fődíja + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiallitas05_gs

Mindössze két éve tanít a Bonifert-suliban Kis Tamás, aki szerdán vehette át a 24. Szegedi Rajzpedagógus Tárlat Szeged Megyei Jogú Város díját.

“A rálátás, a rátalálás ritka pillanatai” elevenednek meg a vásznakon – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Pataki Ferenc festőművész az immár 24. alkalommal megrendezett Szegedi Rajzpedagógus Tárlat kiállítóit. Hiteles alkotóembereknek nevezte a rajzszakos pedagógusokat, akik nem csak tanítják, hanem szenvedélyesen művelik is a szakmát, ezzel példát állítva az ifjú művészpalánták előtt. Úgy fogalmazott, egy jó oktató “nemcsak a fejlődés útját segíti, hanem az élet útján is elkalauzol”.

Ale Ildikó a Szegedi Szépmíves Céh-díjat, Baczkó Andrea az Alkotás Művészellátó Bolt díját, Somfai Lászlóné Brezovich Apollónia pedig a Pedagógusok Szervezete Városi és Körzeti Bizottságának díját vehette át. Szeged Megyei Jogú Város díját Kis Tamás, a Bonifert Domonkos Általános Iskola rajztanára vehette át. Vele beszélgettünk.

Kis Tamás két éve tanít az intézményben, a tárlat pályázatára pedig első alkalommal jelentkezett, mégpedig kedvenc témájával: tájfestészettel. Az aulában olajfestményeket láthatunk tőle, amelyekkel az ember és a természet kapcsolatát álmodta vászonra. “Már általános iskolás koromban is szerettem a rajzórákat, de a gimnáziumban kezdtem el – hosszabb kihagyás után – újra foglalkozni a témával” – mesélt portálunknak munkái szomszédságában. Azután a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjából a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz-angol szakos hallgatója lett. A fiatal pedagógus fél éve vette át a Bonifert-suli rajzszakkörének koordinálását, azt mondja, ezeken a foglalkozásokon inkább az alsó tagozatos gyerekek brillíroznak. “Nem egyszerű motiválni a gyerekeket, ugyanakkor vannak tehetségek, akik megállnák a helyüket ezen a pályán” – folytatja Kis Tamás, aki egyébként oktatóként igyekszik megadni minden segítséget az ifjaknak. Arra is fény derült beszélgetésünk során, mivel üti el az idejét a rajz szakos pedagógus: “szabadidőmet a családommal töltöm, vagy gitározom, ezért nincs is annyi időm festeni” – árulta el. Hozzáfűzte, habár rajongója a művészeteknek, lakása falain nem halmozódnak a festmények.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a Volán az FK ellen búcsúzik a megyétől és a nevétől is

Következő sztori

Nemzetközi futballtornán indul a szegedi gumigyár