Kultúra

A Bonifert-suli tanáráé a rajzpedagógus tárlat fődíja + FOTÓK

A Bonifert-suli tanáráé a rajzpedagógus tárlat fődíja + FOTÓK

2014. június 6., péntek
A Bonifert-suli tanáráé a rajzpedagógus tárlat fődíja + FOTÓK
kiallitas05_gs

Mindössze két éve tanít a Bonifert-suliban Kis Tamás, aki szerdán vehette át a 24. Szegedi Rajzpedagógus Tárlat Szeged Megyei Jogú Város díját.

"A rálátás, a rátalálás ritka pillanatai" elevenednek meg a vásznakon - ezekkel a gondolatokkal köszöntötte

Pataki Ferenc

festőművész az immár 24. alkalommal megrendezett Szegedi Rajzpedagógus Tárlat kiállítóit. Hiteles alkotóembereknek nevezte a rajzszakos pedagógusokat, akik nem csak tanítják, hanem szenvedélyesen művelik is a szakmát, ezzel példát állítva az ifjú művészpalánták előtt. Úgy fogalmazott, egy jó oktató "nemcsak a fejlődés útját segíti, hanem az élet útján is elkalauzol".

Ale Ildikó

a Szegedi Szépmíves Céh-díjat,

Baczkó Andrea

az Alkotás Művészellátó Bolt díját,

Somfai Lászlóné Brezovich Apollónia

pedig a Pedagógusok Szervezete Városi és Körzeti Bizottságának díját vehette át. Szeged Megyei Jogú Város díját

Kis Tamás

, a Bonifert Domonkos Általános Iskola rajztanára vehette át. Vele beszélgettünk. Kis Tamás két éve tanít az intézményben, a tárlat pályázatára pedig első alkalommal jelentkezett, mégpedig kedvenc témájával: tájfestészettel. Az aulában olajfestményeket láthatunk tőle, amelyekkel az ember és a természet kapcsolatát álmodta vászonra. "Már általános iskolás koromban is szerettem a rajzórákat, de a gimnáziumban kezdtem el - hosszabb kihagyás után - újra foglalkozni a témával" - mesélt portálunknak munkái szomszédságában. Azután a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjából a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz-angol szakos hallgatója lett. A fiatal pedagógus fél éve vette át a Bonifert-suli rajzszakkörének koordinálását, azt mondja, ezeken a foglalkozásokon inkább az alsó tagozatos gyerekek brillíroznak. "Nem egyszerű motiválni a gyerekeket, ugyanakkor vannak tehetségek, akik megállnák a helyüket ezen a pályán" - folytatja Kis Tamás, aki egyébként oktatóként igyekszik megadni minden segítséget az ifjaknak. Arra is fény derült beszélgetésünk során, mivel üti el az idejét a rajz szakos pedagógus: "szabadidőmet a családommal töltöm, vagy gitározom, ezért nincs is annyi időm festeni" - árulta el. Hozzáfűzte, habár rajongója a művészeteknek, lakása falain nem halmozódnak a festmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.