Vízilabda: rövidre zárhatja a bronzcsatát a Diapolo-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_honved_mj-40

Szerda este 18 órától a fővárosi Kőér utcában szerezheti meg zsinórban negyedik bajnoki bronzérmét a szegedi férfi vízilabda.

A képlet egyszerű: ha megnyeri a szerda esti, Kőér utcai csatát a Szeged, akkor vége a szezonnak, zsinórban negyedik alkalommal bronzérmes a gárda. Ezt az egyszerűsítést azonban keresztül húzhatják a házigazdák, ugyanis a bronzcsata szombati, első felvonásán a sima szegedi győzelemnek induló találkozó utolsó másfél negyedében olyannyira fel tudtak kapaszkodni, hogy az egyenlítésért is támadhattak – 7-6-ra végül a Szeged diadalmaskodott, nagy lépést téve a dobogó alsó foka felé.

A vendégeknél a szezon végeztével a hírek szerint távozó Vincze Balázs ezúttal sem számíthat Szivós Márton és Sánta Dániel mellett a csapat trükkmesterére, Juhász Zsoltra, akinek a jobb keze kisujjában keletkezett szalagszakadás, és két hónapot kell kihagyjon. A szezont követően vélhetően gyökeresen átalakuló szegedi gárdában Vincze mester mellett Nagy Viktornak és Tóth Mártonnak is ez lehet a búcsúmeccse, amennyiben győznek a Tisza-partiak, s már azt is tudni lehet, hogy ebben az esetben a túloldalon Gergely István és Mátyás Zoltán is utoljára húznak sapkát az élvonalban, lévén mindkét klasszis visszavonul az idény végén.

Előző sztori

Glattfelder kapocs volt a szegedi egyetem és az egyház között + FOTÓK

Következő sztori

Öt és fél évet kapott Biszku Béla