Közélet

Ünnep az egyetemalapító mellszobránál

Ünnep az egyetemalapító mellszobránál

2014. május 9., péntek
Ünnep az egyetemalapító mellszobránál
bathory_koszoruzas03_gs

A szegedi egyetem alapításának 433. évfordulója alkalmából koszorúzást, ünnepséget tartanak 2014. május 12-én 13 óra 30 perckor Szegeden a Dóm téri Pantheonban Báthory István mellszobránál.

A szegedi univerzitás eszmetörténeti és intézményi gyökere: 1581. május 12., amikor

Báthory István

erdélyi fejedelem, lengyel király és Litvánia nagyhercege Vilnában kiadta a kolozsvári egyetem alapítólevelét. A Kolozsvárról Szegedre menekült egyetemen 1921. október 9-én kezdődött meg az oktatás. 2014. május 12-én 13 óra 30 perckorSzegeden a Dóm téri Pantheonban a szegedi egyetem alapításának 433. évfordulója alkalmából koszorúzást tart a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága. Báthory Istvánra emlékezve köszöntőt mond

Marjanucz László

, az SZTE BTK Történeti Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszéket vezető egyetemi docens, az egyetemtörténeti kötet szerkesztője. Koszorút helyez el a Báthory-napon a Szegedi Tudományegyetem polgárai nevében

Pál József

nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes. Az egyetemalapító mellszobránál tartott ünnepségre minden érdeklődőt várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.