Tékvandó: Csongrád megyei ezüstérem az olaszországi Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A döntőig jutott Zsarkó Dániel Péter az olaszországi Riccioneban április 24. és 27. között rendezett Európa-bajnokságon.

A Hódmezővásárhelyi TKD Klub és Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztály versenyzője négy győzelem után Ivan Gryshchukkal találkozott a fináléban, ott azonban vereséget szenvedett az ukrán ellenféltől. “Egy agresszívabb stílus jellemző rám, igyekszem mindig nyomás alatt tartani az ellenfeleimet. Az ukrán ezzel szemben egy beugrálós, semi-contactra épülő, kivárós taktikát képviselt. Elmondható, leginkább azt tartotta szem előtt, hogy minél több pontot gyűjtsön, és ez – mint utóbb kiderült – be is vált neki” – fogalmazott az összecsapásról portálunknak Zsarkó Dániel Péter. Hozzátette, nem ez volt az első meccse Gryshchuk ellen, két éve egy budapesti nemzetközi tornán sikerült megvernie.

“Örülök az ezüstéremnek, mert egy borzasztóan sűrű mezőnyben sikerült ezt elérnem. Harmincnál is több induló volt, ami nagyon soknak számít, összességében nekem is öt meccset kellet megvívnom. Persze, kicsit keserű az ember szájíze, ha pont a döntőben kap ki, de be kell vallanom, hogy ezúttal egy picivel jobbnak bizonyult nálam az ukrán ellenfelem. Ettől függetlenül nem szomorkodom, boldog vagyok a második hellyel” – árulta el a földeáki tékvandós, akire legközelebb május 15. és 18. között vár újabb megmérettetés. Akkor a szegedi Tigers Kick- Box és Szabadidő SE által szervezett XX. Kick-box Világkupán lép majd a küzdőtérre az újszegedi sportcsarnokban.

Előző sztori

A Kohári-gyűjtemény – 13 500 kötetes könyvtárat gondoz a szegedi képviselő

Következő sztori

Holokauszt-emlékkonferenciát rendeznek az SZTE-n