Sportkomplexum épül Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

_DSC0041

Élőfüves pálya építésével indul el az a sportkomplexum kialakítása, melyet a Mórahalom Városi Önkormányzat tűzött ki célul. Most még a grund alapját készítik elő, de nagy iramban haladnak a munkálatok.

Mórahalom Város Önkormányzata kiemelten támogatja a sportot, illetve a labdarúgást, így a Szent János térségben építik ki azt a minden igényt kielégítő sportlétesítményt, amelyből a második ütemben az élőfüves pálya fog elkészülni. A mű- és az élőfüves küzdőtéren kívül a létesítmény magába foglal majd két 100 férőhelyes lelátót, öltözőt, labdafogó hálót és öntözőrendszert, továbbá egy olyan világítástechnikát, amely segítségével akár esti mérkőzésre is sor kerülhet. A területet 800 méternyi kerítéssel fogják körülhatárolni.

A projekt a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Program 8. üteméből valósulhat meg. Ebben a pályázatban volt lehetőség először élőfüves pályára támogatást kérni. A Mórahalom Városi Önkormányzat kapva kapott az alkalmon, és az elsők között nyert támogatást a komplexum kiépítésére. A beruházásra 83 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, amelyből körülbelül 24 millió forint az önerő.

Dobó Zoltán projektmenedzser elmondta: nem titkolt céljuk, hogy a Kölcsey Ferenc utcában található sportpályát előbb-utóbb kiköltöztessék a Szent János térségbe. Hozzátette: a gyorsan haladó munkálatok láttán előreláthatólag 2 hónapon belül a kűzdőtérre léphetnek a sportolni vágyók.

Előző sztori

Fegyveres rablás a Sárosi utcában, félmilliós nyomravezetői díj + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Szőregen a Dél-Alföld csodálatos madarai

Legutóbbi hasonló cikkek