Bulvár

Pánik a kirajzott méhek miatt

Pánik a kirajzott méhek miatt

2014. május 12., hétfő
Pánik a kirajzott méhek miatt
mehekrajzasa

Algyő egyik kirándulók által forgalmas területén, az arra járók egy fán duruzsoló méhrajra lettek figyelmesek. A méhek a kora nyári időszakban az éhség, a kaptárban dúló betegség, a zsúfoltság végett gyakran elhagyják a méhkaptárukat.

Nyulas Attila

, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere munkatársaival a fán csüngő nyolc-tízezer méhet a helyszínen állatbarát gondossággal megmentette. A kirajzott méhek alapvetően nem támadnak, de a nyugalmukat egy erősebb dezodor illat vagy a vonulási irányukat keresztező ember könnyedén felbolygathatja. Ha hozzá nem értő lát duruzsoló méhrajt, semmiképpen ne próbálkozzon a rovarok bolygatásával, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a +36-20-360-98-46-os segélykérő számon, illetve a

www.ebangyal.hu

címen érhető el. A méhek a természet fontos szereplői, hiszen ők porozzák be a növényeket, melyek termése az emberek számára is segíti az életben maradást. Azt utóbbi néhány hét lefogása alatt tucatnyi kirajzott méhcsaládot mentett meg a pusztulástól az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Dudás Zsanett

üllési méhész tapasztalata az, hogy a felerősödött vagy gondozatlan méhcsalád gyakran véglegesen elhagyja a kaptárat. Ezek a családok legtöbbször fák ágaira telepednek fel. Nem érdemes a több ezer számban kirajzott méheket bottal vagy kövekkel dobálni, piszkálni, mert tömeges méhszúrás lehet a következménye. A méhek gyakran okoznak tömegesen szúrást például az őket irritáló parfüm vagy dezodor hatására is. Aki allergiás a méhek szúrására, az messziről kerülje el a szabadba kirajzott méhcsaládot és értesítse az állatvédő egyesület szakembereit, akik gondoskodnak a jótékony rovarok biztonságba helyezéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.