/

Nyolc évre ítéltek jogerősen egy sarkadi férfit Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a sarkadi férfit, aki 2011-ben egy verekedés során életveszélyes sérüléseket okozott egy haragosa testvérének.

A jelenleg 49 esztendős vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

2011. október 28-án a Békés megyei Sarkadon a korábban többször büntetett vádlott szóváltásba keveredett egy haragosával, aki föl is jelentette a férfit, mivel – állítása szerint – életveszélyesen megfenyegette. A rendőrség eljárást indított, emiatt a vádlott másnap, amikor az utcán meglátta haragosa fiát, szidalmazni kezdte, és rá akart támadni egy farúddal, de a környéken állók megfékezték.

A vádlott észrevette haragosai kocsiját, azt követni kezdte. Az üldözött férfi ezért szólt rokonságának, akik a sarkadi Szent István téren gyűltek össze. Amikor a vádlott oda ért, autójával az emberek közé hajtott, de senki sem sérült meg, mivel sikerült félreugraniuk.

A vádlott kiszállt a kocsijából és egy fél méter hosszú vasrúddal, amelynek végére fémgolyó volt hegesztve, leütötte haragosa egyik testvérét. A sértetthez mentőt hívtak, eközben a vádlott elővett egy láncfűrészt is, azt kiabálva haragosának, hogy szétdarabolja őt.

A táblabíróság a döntésével súlyosította az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét, amely hatéves büntetést szabott ki a vádlottra. Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró kifejtette, semmi nem indokolja, hogy a korábban már többször – köztük rablás, zsarolás, garázdaság miatt – is büntetett vádlott, a rá többszörös visszaesőként kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középmértékénél, hét évnél kisebb büntetést kapjon.

Default thumbnail
Előző sztori

Változik a trolik menetrendje a Hídivásár miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: hét szegedi Mocsai szlovének elleni bő keretében

Legutóbbi hasonló cikkek