Bulvár

Nyolc évre ítéltek jogerősen egy sarkadi férfit Szegeden

Nyolc évre ítéltek jogerősen egy sarkadi férfit Szegeden

2014. május 21., szerda
Nyolc évre ítéltek jogerősen egy sarkadi férfit Szegeden

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a sarkadi férfit, aki 2011-ben egy verekedés során életveszélyes sérüléseket okozott egy haragosa testvérének.

A jelenleg 49 esztendős vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság. 2011. október 28-án a Békés megyei Sarkadon a korábban többször büntetett vádlott szóváltásba keveredett egy haragosával, aki föl is jelentette a férfit, mivel - állítása szerint - életveszélyesen megfenyegette. A rendőrség eljárást indított, emiatt a vádlott másnap, amikor az utcán meglátta haragosa fiát, szidalmazni kezdte, és rá akart támadni egy farúddal, de a környéken állók megfékezték. A vádlott észrevette haragosai kocsiját, azt követni kezdte. Az üldözött férfi ezért szólt rokonságának, akik a sarkadi Szent István téren gyűltek össze. Amikor a vádlott oda ért, autójával az emberek közé hajtott, de senki sem sérült meg, mivel sikerült félreugraniuk. A vádlott kiszállt a kocsijából és egy fél méter hosszú vasrúddal, amelynek végére fémgolyó volt hegesztve, leütötte haragosa egyik testvérét. A sértetthez mentőt hívtak, eközben a vádlott elővett egy láncfűrészt is, azt kiabálva haragosának, hogy szétdarabolja őt. A táblabíróság a döntésével súlyosította az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét, amely hatéves büntetést szabott ki a vádlottra.

Gyurisné Komlóssy Éva

tanácsvezető bíró kifejtette, semmi nem indokolja, hogy a korábban már többször - köztük rablás, zsarolás, garázdaság miatt - is büntetett vádlott, a rá többszörös visszaesőként kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középmértékénél, hét évnél kisebb büntetést kapjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.