Sport

Női futball: a biztos bentmaradás a tét a SZAK-nak

Női futball: a biztos bentmaradás a tét a SZAK-nak

2014. május 17., szombat
Női futball: a biztos bentmaradás a tét a SZAK-nak
szak_honved_010_szzs

Vasárnap finisébe érkezik a női labdarúgó NB I alsóházi rájátszása, ám kérdőjel még maradt nyitva: például, hogy biztos bentmaradó lesz-e a Szeged?

Utolsó, 6. fordulójához érkezett a női labdarúgó NB I alsóházi rájátszása, ám még csak annyi dőlt el - sokkal korábban -, hogy a szebb napokat is megért, patinás Femina biztosan az 5. helyért, a sereghajtó Honvéd pedig az osztályozóért vívhat. Hogy kik lesznek az ellenfeleik - erről dönt a vasárnapi két találkozó. Az UTE 14, a Szeged 13 ponttal áll a 6-7. helyen, e két csapat számára komolyabb a tét a hétvégén. A lebonyolítás szerint ugyanis az alsóház végső sorrendje csak a helyosztókról dönt: az 5. és a 6. az 5. helyért, a 7. és a 8. a 7., azaz osztályozós pozícióért küzd. Vagyis ha a SZAK meg tudja előzni az UTE-t, akkor biztosan bentmarad az élvonalban. A helyosztós párbaj az egyik csapat két győzelméig tart a versenykiírás szerint. Az osztályozó elől menekülő SZAK-nak talán árnyalatnyival könnyebb a helyzete, mint az UTE-nak, hiszen a Honvéd könnyebb ellenfél, mint a Femina. Az azonban biztos, hogy a Honvéd otthonában sem könnyű nyernie a SZAK-nak: az alapszakasz hazai kiütéses győzelme után idegenben 1-0-ra kikaptak a Cserenkó-tanítványok, ám legutóbb Szegeden fájóan sima, 3-0-s vereséget szedtek be a fővárosiaktól. Most mindenképp javítani kell, s a pontszerzés is elég a Tisza-partiaknak, ha a Femina hozza a kötelezőt az Újpest ellen - ekkor ugyanis a SZAK behozná a lilákat, akik ha kikapnak rosszabb gólaránnyal fognak végezni, s így a két csapat helyet cserélne a tabellán. De a legbiztosabb, ha győzelemre játszanak Szil Tündéék, jóllehet az újpestiek sorsa a saját kezükben van: ha legyűrik a Feminát, nincs mit számolgatni, ha döntetleneznek, a SZAK-nak győznie kell, ha kikapnak, a Szegednek egy pont is elég. A mindent eldöntő két mérkőzést egy időben rendezik vasárnap, 16 órakor a Bozsik-stadionban, illetve az UTE Bánka Kristóf Sportközpontjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.