Sport

Labdarúgás: egy lépésre a címvédéstől a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: egy lépésre a címvédéstől a Mórahalom + FOTÓK

2014. május 21., szerda
Labdarúgás: egy lépésre a címvédéstől a Mórahalom + FOTÓK
tiszasziget_morahalom04_gs

A homokhátiak magabiztosan verték a Tiszaszigetet a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében. A fináléban a Tisza Volán SC Szeged vár rájuk.

Tiszasziget, 100 néző
2014. május 21., 17.00
Tiszasziget SE
Mórahalom VSE
A meccs véget ért.
játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Minda Gábor, Juhász Mihály
1
-
6

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Tiszasziget SE - Mórahalom VSE 1-6 (0-3).

Tiszasziget, 100 néző, vezette: Borbás Bottyán Aurél (Minda Gábor, Juhász Mihály).

Tiszasziget:

Kiss J. - Kádár, Varga Z. (Tumbas 46'), Illés A., Kertész (Gárgyán 46'), Drágity, Juhász Á., Frank (Kiss Á. 70'), Bódi, Juhász I. (Fodor 46'), Kató (Duba 46').

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Mórahalom:

Czirják - Barna, Szücs (Bokányi B. 46'), Kothencz, Takács, K. Tóth (Bokányi R. 46'), Magyar (Babarczi 75'), Vojnic-Zelic, Zámbori (Udvari 46'), Tóth L., Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerző:

Fodor M. (58'), illetve Kothencz P. (23'), Tóth L. (24', 85'), Magyar Gy. (36', 61'), Bokányi R. (50')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
91'
Tumbas ugratta ki a végén Fodor Mátét, aki kisodródott, szerelték, majd harsant a hármas sípszó. Két motivált együttes csatája zárult, mindkét felet dicséret illeti. A tiszaszigetiek remek kupasorozattal egy év után ismét a négybe verekedték magukat, ám a Mórahalom megint túl nagy falat volt nekik. A homokhátiak pedig egy lépésre kerültek a címvédéstől. Ellenfelük a döntőben az UTC-t elgázoló Tisza Volán SC Szeged lesz.
89'
Bokányi Richárd jobbról a kapufát találta el, majd kiváló tiszaszigeti támadásokat figyelhettünk, Fodor Máté és Drágity Dusán volt a két főszereplő.
85'
GÓÓÓL 1-6! Bokányi Richárd magas ívű, nagyszerű, mintaszerű szögletét Tóth Lukács fejelte a bal felsőbe, ez a hatodik mórahalmi találat, Tóth pedig Magyarhoz hasonlóan duplázni tudott az elődöntőben.
84'
Óriási mórahalmi lehetőség maradt ki. Több tologatás után Bokányi Richárd került ziccerbe, 10 méteres ágyúzását a labdába vetődve ütötte ki oldalra Kiss János tiszaszigeti portás.
81'
Babarczi önfeláldozóan mentett Fodor Máté elől egy beadást, látványos a játék a hajrában. Nincs csontzene, pontos passzokkal, labdajáratással jön előre mindkét fél, igyekszik még gólt szerezni a Tiszasziget is, a Mórahalom is.
75'
A remekül játszó és szép gólokat szerző Magyar György lecserélte magát, Babarczi Zoltán váltotta.
74'
Az erőszakos csereember, Fodor Máté keverte meg a vendégek védelmét, majd az ötös jobb sarkáról keresztbe lőtte a labdát.
70'
Csere hazai oldalon: Frank hagyta el a pályát, Kiss Árpád váltotta. Ezt megelőzően Igor Tumbas fejjel kis híján bevette saját kapuját, veszélyesen csúsztatta haza, végül megúszták a szigetiek.
69'
Ádáz küzdelem a középpályán most, helyzetek nélkül.
65'
Magyar György sistergős lövése okozott nagy fájdalmat a blokkoló hazai védőnek, az ötösön álló tiszaszigetit, Duba Tamást találta hátsó fertályon a kiváló rúgótechnikájú mórahalmi.
61'
GÓÓÓL 1-5! Nagyon veszélyes mórahalmi szabadrúgást figyelhettünk 18-19 méterről, a játékos-edző, Magyar György be is vágta. A sorfal mellett tekerte el mintaszerűen, a labda a ketrec jobb oldalába, a hálótartó vashoz vágódott. Kiss János hálóőr mozdulni sem tudott...
58'
GÓÓÓL 1-4! A sokat és jól dolgozó Drágity Dusán találta meg az őrizetlenül hagyott Fodor Mátét, aki tolt egyet a labdán, majd 16 méterről kilőtte a mórahalmi kapu jobb alsó sarkát. Nagy örömet okozott a tiszaszigetieknek a szépítő találat!
54'
Támadásban maradtak a sárga-feketék, a negyedik gól láthatóan megviselte a hazaiakat, akik igyekeznek összeszedni magukat, de egyértelmű, hogy immár a súlyosabb vereség elkerülésére koncentrálnak.
50'
GÓÓÓL 0-4! 22 méterről Bokányi Richárd lőtte ki a jobb felső sarkot.
49'
Fodor Máté került rögtön helyzetbe, az ötösön belülről leadott lövését Czirjáknak kellett mentenie.
46'
Hazai oldalon Fodor Máté, Duba Tamás, Gárgyán Kristóf és Igor Tumbas állt be Kató, Juhász I., Kertész és Varga Z. helyére. A vendégeknél Bokányi Balázs és Richárd, valamint Udvari Szabolcs az új fiúk, pihenőt kapott Zámbori, K. Tóth, Szücs.
46'
Itt a folytatás, sok csere is történt a szünetben, ezeket rögvest összegezzük.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első felvonás.
44'
Mórahalmi rohamok a félidő hajrájában. Barna Dávid nem először került a védelem mögé gyors és agilis játéka révén, komoly zavart okozva. K. Tóth Gyula elől mentettek végül a hazaiak.
40'
Kétszer is szépíthetett volna a Tiszasziget. Bódi Tamás ajtó-ablak helyzetet hagyott ki. Egyedül vezette Czirják Tamásra, aki lábbal hárított. Ezután Frank Attila tüzelt jobbról, éles szögből, ezt a kísérletet már bravúrral kellett védenie a mórahalmi hálóőrnek.
36'
GÓÓÓL 0-3! Sasa Vojnic-Zelic tört az alapvonalig a jobb szárnyon, majd visszagurított Magyar Györgyhöz, a vendégek játékos-edzője pedig senkitől sem zavartatva lőtt 16 méterről a léc alá. Eldőlni látszik a meccs...
33'
Két nagyszerű lövést láthattunk. Drágity tört előre a jobb szárnyon, majd 14 méterről bombázott fölé. Aztán a mórahalmiak jobbhátvédje, Takács András verekedte magát előre, de előtt a kapu előtt. Szőke Péter előtt is adódott végül egy lehetőség, éles szögből a kapusba lőtt, majd a kipattanót fölé emelte.
29'
Nem adta fel a Tiszasziget, és stratégiáját sem változtatta meg, továbbra is kontrákkal kísérletezik. Drágity Dusán verekedte magát a mórahalmi kapu előterébe, ám végül sikerült tisztázniuk a védőknek.
24'
GÓÓÓL 0-2! Itt is a második találat, Takács András pontos beadását Tóth Lukács bólintotta a hálóba. Közben Kertész Balázs visszatért az ápolást követően, de már komoly hátrányban csapata.
23'
GÓÓÓL 0-1! Kertész sérülése zavart okozott a hazaiak játékában, az emberelőnyt kihasználta a Mórahalom. Nem tudták rendezni védekezésüket a tiszaszigetiek, több beadást még mentettek, majd Tóth Lukács jobbról egyedül vezette befelé a labdát, Kiss János kapus lövésre helyezkedett, de Tóth befelé gurított, Kothencz Péter perdített a hálóba.
20'
Egy ütközés után az egyik hazai futballista, Kertész Balázs terült el a kezdőkörben, ápolásra is szorul.
19'
K. Tóth Gyula előtt adódott lehetősége, nem lőtt, hanem a tizenhatos sarkáról inkább a beadást választotta, ami mélyre sikeredett.
15'
Élesedik a küzdelem, egyre jobb a mérkőzés, kiváló megoldásokat láthatunk mindkét oldalon. Két vitatott leshelyzet okozott vitát, először Magyar György beadásánál Sasa Vojnic-Zelicet, majd odaát a kirobbanó Drágity Dusánt állította meg a síp.
11'
A második hazai kontra nagyon szép volt. Drágity Dusán egy hosszú indítással futotta le a mórahalmiakat, kicsit kisodródott, de 15 méterről lőtt, alig a hosszú sarok mellé. Czirják Tamás jól zárta szöget, de így sem sokon múlott...
8'
Stabil védekezésből próbál kontrázni a Tiszasziget a két Juhász gyorsaságára építve, illetve Frank Attila kiváló irányítókészségére. A meccs képe nem változott, mezőnyfölényben passzolgat, ívelget a vendégcsapat.
4'
Fölényben a vendégek, ők adogatnak, kombinálnak, de helyzetet még nem alakítottak ki. A hazaiak a biztonságot tartják szem előtt, tanultak a tavaly történtekből.
1'
Kiss János kapusra kellett várni a kezdésnél, aki lekéste a köszöntéseket... A hazaiak indították útnak a játékszert.
16.55: A megszokott világoskék szerelésében a tiszaszigeti együttes. A vendégek a hirtelen beköszöntött nagy meleg elől még az öltözőbe menekültek. Az elődöntő nagy kérdése, hogy hosszú idő után ad-e megye II-es csapatot az országos főtáblára Csongrád megye. Kijöttek a mórahalmiak, sárga mezben, fekete nadrágban, sárga sportszárban. 16.45: Köszöntjük Önöket Tiszaszigetről! Hamarosan kezdődik az elődöntő. Kezdés: 17.00!

A találkozó elé:

A megye II-ben jelenleg ötödik Tiszasziget ismét nekigyürkőzik a Mórahalom megtréfálásának! Tavaly ugyancsak a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében mérték össze tudásukat a felek, akkor 16-2-re ütötte ki a hazaiakat az NB III-as (most a megye I. harmadik helyén álló) homokháti alakulat. Élő közvetítésünkből kiderül, idén szorosabb lesz-e a csata. A két együttes eddigi eredményei a kupában:Negyeddöntő:Makó FC - Mórahalom VSE 1-2 (1-1). Gól: Horváth G., illetve Magyar Gy. (2) Csanytelek SC - Tiszasziget SE 1-2 (1-0). Gól: Czibolya Á., illetve Bódi T., Frank A. Nyolcaddöntő:Mórahalom VSE – Csongrád TSE 4-0 (3-0). Gól: Magyar Gy., K. Tóth Gy., Bokányi R., Tóth L. Balotaszállás TFC – Tiszasziget SE 2-4 (0-1). Gól: Teremi Z., Petrezselyem J., illetve Bódi T., Juhász Á., Juhász I., Duba T. 2. forduló:Tiszasziget - Zsombó 5-2 (1-1). Gól: Illés T., Duba T., Csőke M., Bódi T., Drágity D., illetve Katona Zs., Megyeri K. Apátfalva - Mórahalom 1-2 (1-0). Gól: Szabó N., illetve Magyar Gy., Szőke P. 1. forduló: Tiszasziget – Nagymágocs 1-0 (1-0). Gól: Drágity D. Bordány - Mórahalom 3-7 (1-3). Gól: Kozma Z., Szabó Zs., Retek F., illetve Szőke P. (2), Bokányi R., Bokányi B., Gahwagi N., Patarcic K., Lázár G.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.