Labdarúgás: ellenfélként tér vissza a vasutasok egykori ásza

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_szvse24_gs

Az egyre jobb formát mutató SZVSE otthonában élhet át nehéz perceket szombaton a bajnoki címre törő UTC.

A két gárda legutóbb tavaly novemberben randevúzott, de már akkor kirajzolódott a két klub jelen idényre vonatkozó terveinek különbözősége. A még Major László vezette újszegediek féltucat gólt rámoltak be Pluhár Gábor kapujába, többek között a triplázó Bernát Péter remeklésének köszönhetően. Az azóta Vásárhelyre igazolt csatár helyét tavasszal éppen a SZVSE-től érkező Hegyesi Zsolt vette át a Kertész utcában, a ”Ballack” becenévre hallgató támadó így szombaton már fehér mezben futhat ki a gyepre – egykori kenyéradója ellen. Pikáns mérkőzésre van tehát kilátás, mindamellett, hogy a papírforma szerinti menetrendre a heti esőzések könnyen kihatással lehetnek.

Poszeidónnal kacsintgatnak a vasutasok

ONLINE

A SZegedi VSE – Ujszegedi TC megyei I. osztályú mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Nem szerepel rosszul az Izabella híd lábánál az idő közben Berki Istvánt váltó Pécsek Tibor irányította alakulat, mert bár az új trénerrel négy hazai fellépésén csupán négy pontot szerzett, voltaképpen sem a Makó, sem az Ásotthalom elleni vereségre nem húzható rá az egyértelmű jelző. Rossz hír ugyanakkor a csapat szurkolói számára, hogy Báló Martin egy hete begyűjtötte ötödik sárga lapját, emiatt nem számíthat rá a szakmai stáb hétvégén. Testvére, Richárd súlyos sérülést szenvedett ősszel, felépülésének időpontjáról egyelőre az orvosok sem tudnak biztosat mondani, míg a csapatkapitány, Kenderesi Márton külföldi munkavállalása okán elhagyta az együttest. Papp Ádám ugyan visszatérhet a pályára, de nincs százszázalékos állapotban, Lévai Kálmán pedig együtt tudott már dolgozni a kerettel, játéka azonban még korai lenne.

„Szeretnénk kijavítani a múlt heti hibánkat, és otthon tartanánk a három pontot. Nem nézzük különösebben, hogy ki lesz az ellenfelünk, a cél csak a győzelem lehet. Szerencsére, a zord időjárás ellenére is tudtunk edzeni, készülni. Bár várhatóan rákényszerít majd minket az UTC egy defenzív felfogású játékra, mindemellett az eső és a némiképp felázott talaj általában éppen ezt a taktikát szokta segíteni. Mondhatom tehát, hogy a természeti körülmények is nekünk kedveznek” – fogalmazott optimistán Pécsek Tibor vezetőedző.

Erőltetett menetben az UTC

utc_szvse08_gsAz újszegediekről a szezon második fele kapcsán is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: Brinszky mester tanítványai hibátlanul menetelnek március óta, tökéletes mérlegükben csak a Tisza Volán elleni remi képezi az erősítő kivételt. Nem kérdés tehát, hogy a szombati összecsapás esélyese is az UTC, tény ugyanakkor, Gajdacsiéknak csak úgy lehet gyakorlati esélyük a bajnoki címre, ha minden hátralevő meccsüket behúzzák. E cél teljesítésének első állomásán, szombaton nem segíthet Puhalák Nimród, aki öt sárgával eltiltott, míg a tehetséges Szentes Bíró Tamásra egy korosztályos országos döntő vár vasárnap, így őt pihenteti majd a szakmai stáb.

„Futsal edzésekkel, teremben tudtunk készülni a héten. Ezt így is terveztük, úgyhogy az esős időjárás nem keresztezte különösebben a programunkat. Feszített lesz a menetrend az elkövetkező időszakban, hiszen a szombati bajnoki után hétfőn egy nagyon fontos futsalmérkőzés vár ránk, majd szerdán már a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében leszünk érdekeltek. Ezt követően ismét megyeegyes meccs, illetve a rákövetkező hétfőn újfent futsal, tehát a mérkőzésterheléssel nem leszünk adósak a játékosok felé. Igyekszünk jól beosztani az erőinket, szeretnénk minden fronton megfelelni az elvárásoknak” – árulta el portálunknak Brinszky Adrián játékos-edző.

A Szegedi VSE várható kerete: Pluhár Gábor, Seres István (kapusok), Fülöp Csaba, Nagypál Patrik, Mácsai Dávid, Törköly Tamás, Tanács Attila, Szántó Dániel, Busa Bence, Bagi Tamás, Simon István, Major László, Kiss Balázs, Papp Ádám, Nagy Ádám, Ponyokai Dániel.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása: Béry/Tombácz – Bálint, Bilics, Mészáros Z., Mészáros T., Balogh, Bánóczki, Dürgő, Kazi, Hegyesi, Gajdacsi.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Ujszegedi TC – Szegedi VSE 6-0 (3-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Ámán András (Balla Krisztián, Fischer Attila)
UTC: Tombácz – Ondrejó, Mészáros Z., Bilics, Szűcs D., Brinszky, Kerepeczki, Bernát, Balogh Á. (Gajdacsi 74′), Bitó (Szentes-Bíró 67′), Mészáros T. Vezetőedző: Major László.
SZVSE: Pluhár – Báló M., Fülöp, Papp Á., Nagypál, Szántó D., Tanács (Németh V. 52′), Simon, Hegyesi, Busa, Bagi (Jánk 60′). Vezetőedző: Berki István.
Gólszerzők: Bernát (4′, 72′, 79′), Ondrejó (13′, 20′), Brinszky (48′).
Sárga lap: Tanács (29′), Báló M. (62′)
Kiállítás: Ondrejó (41′), ill. Papp Á. (41′).

Így játszottak a csapatok a 26. fordulóban:

Szegedi VSE – Ásotthalom TE 1-2 (1-1)
Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Bán Imre (Fejes István, Fodor Lajos).
SZVSE: Pluhár – Fülöp, Nagypál, Mácsai (Papp 85’), Törköly, Kenderesi (Simon 59’), Báló M. (Tanács 68’), Szántó, Busa, Bagi, Kiss (Major 75’). Vezetőedző: Pécsek Tibor.
Ásotthalom: Urlauber – Somlyai, Rencsár, Vastag, Kiszner, Németh, Kothencz, Szlobodnyik (Malatinszki 56’), Bokányi, Hatvani, Orosz (Baji R. 24’). Vezetőedző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Bagi (39’), ill. Szlobodnyik (36’), Bokányi (72’).
Sárga lap: Báló M. (66’), Mácsai (86’).
Piros lap: Urlauber (22’), Vastag (87’).

Ujszegedi TC – Tápé ESK 3-0 (2-0)
Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Kócsó Tibor Zsolt, Szeles Ádám).
UTC: Béry – Balogh, Bilics, Mészáros Z. (Bálint D. 77′), Puhalák, Dürgő, Bánóczki (Mészáros T. 72′), Szentes Bíró, Hegyesi, Bánóczki, Gajdacsi. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Tápé: Szabó G. – Rácz, Cseh, Cindel, Bálint T. (Lőrinc – a szünetben), Németh (Papdi 72′), Nagy (Vangel – a szünetben), Laczkó, Pócs, Molnár (Kőszegi 79′), Gonda. Vezetőedző: Orosházi László.
Gólszerzők: Balogh (10′), Mészáros Z. (31′), Hegyesi (81′).
Sárga lap: Szentes Bíró (22′), Bánóczki (55′), Puhalák (61′), ill. Németh (21′), Papdi (90+1′).

Előző sztori

Állatfogakból készült nyakékek, tűzikutyák és a núbiai sivatag titkai a Móra-múzeumban

Következő sztori

Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán – Kinizsi derbit