Sport

Labdarúgás: döntetlen a dánokkal Debrecenben

Labdarúgás: döntetlen a dánokkal Debrecenben

2014. május 22., csütörtök
Labdarúgás: döntetlen a dánokkal Debrecenben
Labdarúgás - Magyarország-Dánia barátságos mérkõzés

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dániával a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen.

A találkozó elején a dánok birtokolták többet a labdát, szinte kedvükre adogathattak a magyarok térfelén. A hazai csapat a ritkán megszerzett labdákkal próbált gyorsan megiramodni, leginkább eredménytelenül. A mérkőzés első nagy helyzetét Braithwaite hagyta ki, majd szinte az ellentámadásból a debreceni születésű Dzsudzsák, a vendég védelem hatalmas hibájának köszönhetően nagyjából hasonló helyzetben már nem hibázott. A Dinamo Moszkva szélsője, a DVSC korábbi kedvence így góllal ünnepelte 60. válogatottságát. A félidő hajrájában is a dánok irányítottak, de nem tudták feltörni a jól záró hazai védelmet. A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a dán együttes, de Rasmussen közeli próbálkozását Lipták a gólvonalról vágta ki, Eriksen lövése pedig a kapufán csattant. Néhány perccel később azonban utóbbi már nem hibázott és közelről bombázott a hálóba. A vendégek ezt követően Krohn-Dehli révén kétszer is vezetést szerezhettek volna, de a támadó első ziccerét Gulácsi hatalmas bravúrral védte, a másodikat pedig elvétette: miután a magyar kapust is kicselezte, csak az oldalhálóba lőtt. A magyar csapat kissé kijött a szorításból, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye, ugyanis az élete első válogatott mérkőzésén pályára lépő Varga Roland egy gyönyörű fejessel újra a magyarokat juttatta vezetéshez. A dánok kedvét ugyanakkor ez nem vette el és néhány perccel később Schöne hatalmas góljával egyenlítettek, majd újra átvették az irányítást. A hajrára teljesen beszorult Pintér Attila együttese, de az eredmény már nem változott, a legközelebb az ajaxos Schöne járt a gólszerzéshez, de lövése a kapufán csattant. "Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, hatvan percig mi is szervezetten játszottunk" - mondta Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette, ezt követően vették át a dánok az irányítást, aminek elkerüléséhez a középpályán kellett volna többet mozognia a játékosainak. A magyar szakvezető szerint csapata "nagyon jól állt a lábán", egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását, mert nélkülük nem sikerült volna megtartani a döntetlent. Megjegyezte, még csak az út elején járnak, több összetartásra és támogatásra van szükség ahhoz, hogy olyan egységes csapat legyen, mint a dánoké. "Az első félidőben lassan játszottunk, ennek ellenére a magyaroknak egyetlen egy helyzetük volt, amelyet gólra váltottak. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, ennek pedig meglett az eredménye, hét-nyolc helyzetünk volt, domináltuk az összecsapást" - értékelt Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya. Ez volt Pintér Attila második találkozója a nemzeti csapat kispadján, nyernie még nem sikerült. A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt a magyar válogatott június 4-én az albán, három nappal később pedig a kazah csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország - Dánia 2-2 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

Magyarország:

Gulácsi Péter - Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán (Juhász Roland, 57.), Korhut Mihály (Szabó János, 61.) - Pátkai Máté (Kalmár Zsolt, a szünetben), Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám (Varga Roland, a szünetben), Szakály Péter (Koman Vladimir, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 67.)

Dánia:

Stephan Andersen - Jabob Ahlmann, Daniel Agger, Simon Kjaer (Rasmus Würtz, a szünetben), Lars Jacobsen - William Kvist (Andreas Bjelland, a szünetben) - Michael Krohn-Dehli (Thomas Kahlenberg, 79.), Jakob Poulsen (Morten Rasmussen, a szünetben), Christian Eriksen, Kasper Kusk (Lasse Schöne, a szünetben)- Martin Braithwaite

Gólszerzők:

Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), illetve Eriksen (56.), Schöne (72.)

Sárga lap:

Tőzsér (40.), illetve Würtz (50.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.