Közélet

Közösen szolgáltak polgárőr egyesületek a szegedi majálison

Közösen szolgáltak polgárőr egyesületek a szegedi majálison

2014. május 3., szombat
Közösen szolgáltak polgárőr egyesületek a szegedi majálison
polgarorok_majalis

Négy szegedi polgárőr egyesület, közösen biztosított rendezvényeket a Szegeden megtartott május elsejei programokon. A polgárőrök két helyszínen láttak el szolgálatot, a tarjáni Zápor tónál és az újszegedi ligetben.

A Belvárosi Polgárőr Egyesület vezetőségét kérték fel, hogy a Ligetben biztosítsák a szegények és rászorulók segítségére megrendezett ételosztást. Ezen a helyszínen a belvárosiakat egy alsóvárosi kolléga is segítette.

Csőke Zsolt

, az egyesület elnöke elmondta, hogy az ételosztás zavartalanul lezajlott, rendkívüli esemény nem történt. Az egyesület vezetője köszönetet mondott a kollégáinak, hogy helytálltak a szolgálat alatt. A Szeged-Tarján Polgárőrség tagjai egy másik helyszínen, a Zápor tónál figyeltek a rendezvényre érkezők biztonságára és nyugalmára. Az itteni biztosítási feladatokban az egyesület fiatal bűnmegelőzői közül ketten segítették felnőtt kollégáikat. További segítség is érkezett egy újszegedi polgárőr kolléga személyében. A tó melletti ünneplés programjai közt voltak koncertek, gyermekprogramok és pörköltfőzés is.

Horváth S. András

, a tarjáni egyesület elnöke tájékoztatott, hogy a tóparti majális rendben, nyugalomban zajlott le. Sajnos az időjárás miatt egy kicsivel hamarabb fejeződtek be a programok. Az egyesület elnöke itt is köszönetet mondott a biztosításban részt vevő tagoknak, kollégáknak. A belvárosi, valamint a tarjáni egyesület tagjai természetesen egymásnak is segítséget nyújtottak. Visszatérően ellenőrizték egymás helyszíneit, mind két helyszínen megerősített szolgálat ellátás történt az ételosztás ideje alatt. Ez az együttműködés eddig is és ez után is jelen lesz a mindennapos szolgálat ellátások alkalmával a két egyesület között, mondta el Csőke Zsolt és Horváth S. András. A rendezvények szervezői ez úton is köszönik az alsóvárosi, belvárosi, tarjáni és újszegedi polgárőröknek a segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.