Közélet

Könyvre éhes szegediek lepték el a Dugonics teret + FOTÓK

Könyvre éhes szegediek lepték el a Dugonics teret + FOTÓK

2014. május 8., csütörtök
Könyvre éhes szegediek lepték el a Dugonics teret + FOTÓK
kultur_flash_mob12_gs

Az érettségizők alig tették le az angol könyveket, máris a Dugonics téren kíváncsiskodtak, hátha be tudják szerezni kedvenc íróik egy-egy példányát. Nagy népszerűségnek örvendett a csütörtöki Könyvre éhezők viadala.

Rabi Veronika

Ságvári-gimnázium végzős tanulója az angol érettségiről jött egyenest a Dugonics térre, hogy kedvenc időtöltésével, az olvasással vezesse le a délelőtti pánikhangulatot. Profi módon viselkedett a kamera előtt:

Neil Gaiman

és

Terry Pratchett

Elveszett próféciák című vallásos fantasyjéről ejtett néhány szót. "A Facebookon láttam az eseményt, és mivel nagyon szeretek olvasni gondoltam, ma kilátogatok. Ha én leszek a szerencsés nyertes, biztosan képregényekre költöm majd a pénzt" - tette hozzá mosolyogva a fiatal lány. Csak délben nyitott a stand, ottjártunkig máris féltucat ember próbált szerencsét úgy, mint Veronika. "Egy percben kell elmondaniuk, melyik az a könyv és miért szeretik, amelyet a helyi vagy a webes kínálatunkból választottak. Ha pedig nincs a polcunkon, akkor a legkedvesebbről meséljenek néhány gondolatot. Célunk az olvasásnépszerűsítés, a roadshow-val ki akarjuk mozdítani az embereket az online térből" - foglalta össze a pályázat lényegét

Boldog Zoltán

szervező, az Antikvarium.hu projektmenedzsere. Összesen 10 darab, egyenként 20 ezer forint értékű vásárlási utalvány talál gazdára május 29-én. Érdemes 16 óra 30 percig a Dugonics tér környékén járni, ugyanis helyben bárki megkísértheti szerencséjét. Ha pedig az esőfelhők tántorítják el, esetleg lemaradt a lehetőségről, akkor látogasson el az

antikvarium.hu

oldalra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.