/

Könyvre éhes szegediek lepték el a Dugonics teret + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kultur_flash_mob12_gs

Az érettségizők alig tették le az angol könyveket, máris a Dugonics téren kíváncsiskodtak, hátha be tudják szerezni kedvenc íróik egy-egy példányát. Nagy népszerűségnek örvendett a csütörtöki Könyvre éhezők viadala.

Rabi Veronika Ságvári-gimnázium végzős tanulója az angol érettségiről jött egyenest a Dugonics térre, hogy kedvenc időtöltésével, az olvasással vezesse le a délelőtti pánikhangulatot. Profi módon viselkedett a kamera előtt: Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciák című vallásos fantasyjéről ejtett néhány szót. “A Facebookon láttam az eseményt, és mivel nagyon szeretek olvasni gondoltam, ma kilátogatok. Ha én leszek a szerencsés nyertes, biztosan képregényekre költöm majd a pénzt” – tette hozzá mosolyogva a fiatal lány.

Csak délben nyitott a stand, ottjártunkig máris féltucat ember próbált szerencsét úgy, mint Veronika. “Egy percben kell elmondaniuk, melyik az a könyv és miért szeretik, amelyet a helyi vagy a webes kínálatunkból választottak. Ha pedig nincs a polcunkon, akkor a legkedvesebbről meséljenek néhány gondolatot. Célunk az olvasásnépszerűsítés, a roadshow-val ki akarjuk mozdítani az embereket az online térből” – foglalta össze a pályázat lényegét Boldog Zoltán szervező, az Antikvarium.hu projektmenedzsere. Összesen 10 darab, egyenként 20 ezer forint értékű vásárlási utalvány talál gazdára május 29-én.

Érdemes 16 óra 30 percig a Dugonics tér környékén járni, ugyanis helyben bárki megkísértheti szerencséjét. Ha pedig az esőfelhők tántorítják el, esetleg lemaradt a lehetőségről, akkor látogasson el az antikvarium.hu oldalra.

no images were found

Előző sztori

Brüsszel jóváhagyta a szegedi szuperlézer támogatását

Következő sztori

Kötelességszegés miatt ítélték el a nagylaki határőrt