Sport

Kézilabda: Wyszomirski váltja Miklert a Picknél

Kézilabda: Wyszomirski váltja Miklert a Picknél

2014. május 2., péntek
Kézilabda: Wyszomirski váltja Miklert a Picknél
Piotr_Wyszomirski_wiki

A Veszprémbe távozó Mikler Roland helyett Piotr Wyszomirskit szerződtette a kétszeres magyar bajnok. A Csurgótól érkező hálóőrrel 2+1 éves szerződést kötöttek.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése a négynapos ünnep alatt sem tétlenkedett,

Dejan Bombac

és a visszatérő

Rajko Prodanovic

után újabb játékos érkezéséről számolt be Mezei Richárd -

olvasható a klub honlapján

. "Néhány napja vettük fel a kapcsolatot

Piotr Wyszomirskivel

, és kezdtünk arról beszélgetni, hogy szívesen látnánk a Pick Szeged csapatában, mivel értesültünk arról, hogy távozik Csurgóról. A lengyel válogatott kapus nagyon megörült a megkeresésnek, mert egyik álma volt, hogy a patinás szegedi egyesületbe igazoljon. Mivel

Mikler Roland

távozik, így mindenképpen szerettünk volna kapust igazolni. A 26 éves hálóőrrel 2+1 éves szerződést kötöttünk. Úgy gondolom, hogy komoly erősítés lesz, a Pick-drukkerek a Csurgó kapusaként láthatták, hogy kiváló képességekkel rendelkezik. Piotr elmondta, hogy számára komoly kihívás lesz a Pickben való szereplés, izgalommal várja, hogy a városba költözhessen, és felhúzhassa magára a Pick Szeged mezét" – nyilatkozta

Mezei Richárd

, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója. Piotr Wyszomirski 1988. január 6-án született Varsóban, itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, az UKS Wilanowia Varsó játékosa volt. Ezután három évet az SMS ZPRP Gdansk csapatában védett. 2007-től a KS Azoty-Pulawy következett, ahol bemutatkozott a nemzetközi porondon, a Challenge-kupában szerepelt két idényt. 2009-ben szerepelt először a lengyel válogatottban. A 194 centiméter magas, 95 kilogrammos kapus 2012-ben érkezett Magyarországra, és lett a Csurgói KK hálóőre. Az első évben bronzérmes lett a csapatával, és annak egyik legjobbjának számított. Hazája válogatottjában eddig 56-szor lépett pályára. A Pick Szeged első lengyel válogatott kapusa lesz Piotr Wyszomirski.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.