Közélet

Két tucat lámpás világítja meg a Holt-Maros sétányt + FOTÓK

Két tucat lámpás világítja meg a Holt-Maros sétányt + FOTÓK

2014. május 13., kedd
Két tucat lámpás világítja meg a Holt-Maros sétányt + FOTÓK
holtmaros_vilagitas02_gs

Vita a polgármesterrel, felfüggesztett bizottsági döntés, másfél éves késlekedés – ez előzte meg a közvilágítás kiépítését az újszegedi Holt-Maros sétányon. Jó hír, a hogy a fények hamarosan kigyúlnak.

Az egész városnak az éke a Holt-Maros

Pocsai Blanka

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő szerint, ezért is kezdeményezte még 2012-ben, hogy a közvilágítás fejlesztési tervben szerepeljen a Holt-Maros sétány közvilágításának kiépítése. „Az érintett bizottság támogatta a fejlesztési elképzelést, de

Botka László

MSZP-s polgármester megfontolásra visszaküldte a tervezetet, mondván, hogy a város más közterületein is szükséges és fontosabb a közvilágítás kiépítése. Nem helyes ellentétet szítani a város lakosai között, az újszegediek ugyanolyan emberek, mint például az újrókusiak vagy a tarjániak” – közölte Pocsai Blanka. A témáról a 2012. szeptember 28-i közgyűlésen is vita volt, ahol a Fidesz-KDNP-s képviselő napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy az újszegediek sokat tesznek a közterületekért, saját pénzből is, és a Holt-Maros sétány közvilágításának a bővítése Szeged érdeke, ezért sem helyes pártpolitikai alapon támadni a fejlesztést. Akkor Botka László azt válaszolta, hogy a pénzügyi kereteket nem szakmai alapon osztják szét, ezért is függesztette fel a bizottsági döntést.

Pocsai Blanka portálunknak elmondta, két évvel ezelőtt 45 millió forintos keret állt rendelkezésre a közvilágítás fejlesztésére, de egy évig gyakorlatilag nem történt semmi. Több utcában és az újszegedi sétányon is át kellett terveztetni a lámpákat, ez is oka volt a késlekedésnek, de mindez nem indokol másfél éves csúszást a Fidesz-KDNP-s politikus szerint, aki örül annak, hogy hamarosan esténként kigyúlnak a fények a sétányon. Hódi Tamás, a Városüzemeltetési Iroda műszaki ügyintézője arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy összesen 24 lámpatestet helyeztek ki a Holt-Maros sétányon. A munkálatok napokon belül befejeződnek, utána következhet a műszaki átadás-átvétel, így várhatóan két héten belül üzembe helyezik a közvilágítást. A műszaki ügyintéző elmondta, nettó 17,5 millió forintot költöttek a fejlesztésre. Hódi Tamástól megtudtuk, a közelmúltban további nyolc helyen adtak át közvilágítást a városban, a Vám téren, a Váltó utcában, a Kereszttöltés utcában a játszótérnél, a Kapisztrán út mentén, a Lúdvári és Szercsika utcák sarkán Gyálaréten, a Tölgyes utcán, míg a Vadkerti téri buszmegállónál három lámpatestet helyeztek üzembe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.