Hátország: arannyal tért haza Telkiből a SZEAC

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_telki

Magabiztos teljesítménnyel nyertek tornát a SZEAC Labdarúgó Akadémia 2002-es születésű növendékei Telkiben. A május 2-án rendezett megmérettetésen gólt sem kaptak a szegedi fiatalok.

Az összesen tíz csapatot felvonultató mezőnyben hét csapattal képviseltették magukat a Bozsik-program Pest megyei alközpontjainak együttesei. Rajtuk kívül a Budakeszi Labdarúgó Akadémia, a SZEAC és egy német együttes, az SGS Großaspach kapott lehetőséget a bizonyításra. „Kiss Baranyi Sándor, az OTP Bank Bozsik-program egyesületi programjának vezetője személyesen hívott meg minket. Kíváncsi volt a 2002-es generációnkra, és általában az akadémiára. Az ellenfeleinkről tudni érdemes, hogy az alközponti válogatottakból kerülnek majd ki jövőre az U13-as magyar válogatott tagjai. Izgalmas erőfelmérőnek ígérkezett tehát ez a torna számunkra, de a végeredmény tükrében nyugodtan mondhatom, jelesre vizsgáztunk” – árulta el portálunknak Paksi Péter, a szegediek trénere.

A szervezők két ötös csoportra osztották a résztvevőket, a csoportkört pedig azonnal a helyosztók követték. A mérkőzések a Bozsik-program versenyszabályainak megfelelően egyetlen 20 perces játékrésszel, 8+1-es összeállításokkal zajlottak. A SZEAC végül két győzelem és két döntetlen révén jutott a fináléba, ahol a Dunaharaszti Alközpont elleni 0-0 után büntetőkkel hódították el a szegediek a torna első helyét.

Nemzetközi U12 Torna (2014. május 2., Telki):

B csoport:
SZEAC – Budakeszi LA 2-0
Szigetszentmiklós Alközpont – SZEAC 0-2
Vác Alközpont – SZEAC 0-0
SZEAC – Tápiószecső Alközpont 0-0

Döntő:
SZEAC – Dunaharaszti Alközpont 0-0, büntetőkkel: 5-4

A szegedi keret: Barna István, Csányi Ádám, Fazekas Richárd, Holcsik Bálint, Horváth Kevin, Kalmár Patrik, Lóki Roland, Mészáros Gergő, Nagy Márton, Nagypál Máté, Ottlik Máté, Török Kevin, Veszelka Milán, Vincze Zsombor. Edzők: Fazekas István, Paksi Péter.

Előző sztori

Bartha László: Méltatlan Szegedhez, ahogy a közgyűlés dolgozik

Következő sztori

Másfél kiló drogot szimatolt ki a röszkei Rex felügyelő