Győri és szegedi siker a Dunai Regattán

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dunai Regatta egyetemi evezõsverseny Budapesten

Az evezősöknél a győri Széchenyi István Egyetem, a sárkányhajósoknál pedig a Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte az idén második alkalommal megrendezett Dunai Regattát, amelynek keretében a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig hajóztak a versenyzők.

A szervező Antall József Tudásközpont közlése szerint a küzdelmeket mintegy 10-15 ezer néző tekintette meg. A nyolcasokba hivatásos evezősök, míg a sárkányhajók lapátosai közé amatőrök jelentkeztek. A tavalyihoz képest az idei viadal két magyar, illetve három külföldi egyetemmel bővült. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mellett a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói is vízre szálltak, s a visegrádi országok EU-csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából az evezős futamok kiegészültek a V4-es futammal, így a megméretésben cseh, lengyel és szlovák egyetemek csapatai is részt vettek. A sportesemények mellett számos programmal, koncerttel várták az érdeklődőket.

Előző sztori

Kereszténydemokrata mézes majális Szegeden + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Izrael katicabogarakat vetett be a fügekaktuszok védelmében

Legutóbbi hasonló cikkek