Sport

Győri és szegedi siker a Dunai Regattán

Győri és szegedi siker a Dunai Regattán

2014. május 1., csütörtök
Győri és szegedi siker a Dunai Regattán
Dunai Regatta egyetemi evezõsverseny Budapesten

Az evezősöknél a győri Széchenyi István Egyetem, a sárkányhajósoknál pedig a Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte az idén második alkalommal megrendezett Dunai Regattát, amelynek keretében a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig hajóztak a versenyzők.

A szervező Antall József Tudásközpont közlése szerint a küzdelmeket mintegy 10-15 ezer néző tekintette meg. A nyolcasokba hivatásos evezősök, míg a sárkányhajók lapátosai közé amatőrök jelentkeztek. A tavalyihoz képest az idei viadal két magyar, illetve három külföldi egyetemmel bővült. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mellett a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói is vízre szálltak, s a visegrádi országok EU-csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából az evezős futamok kiegészültek a V4-es futammal, így a megméretésben cseh, lengyel és szlovák egyetemek csapatai is részt vettek. A sportesemények mellett számos programmal, koncerttel várták az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.