Bulvár

GfK: a lakosság több mint fele internetezik mobilon

GfK: a lakosság több mint fele internetezik mobilon

2014. május 20., kedd
GfK: a lakosság több mint fele internetezik mobilon
mobil_noi

Már a magyar lakosság 51 százaléka internetezik mobileszközén keresztül, a tavalyi 39 százalékkal szemben - közölte a GfK piackutató intézet.

A GfK felmérését ismertető közlemény szerint a mobilinternethez használt eszközöket is egyre többen keresik, a tavalyi 49-ről 54 százalékra nőtt az okostelefonnal rendelkezők, 11-ről 19 százalékra a táblagépet használók száma. Ennek megfelelően egy év alatt a hagyományos PC-k és laptopok száma csökkent a háztartásokban, 78-ról 74 százalékra, illetve 58-ról 57 százalékra - olvasható a GfK elemzésében. Az interneten végzett tevékenységeket tekintve a mobil eszközök még nem vették át a szerepet az asztali számítógépektől, ez 1-2 éven belül várható a GfK szerint. Legszívesebben a chatelést (40 százalékban), a térképalkalmazásokat, a közösségi oldalakat (37-37 százalék) használják a világhálón a mobilozók - derül ki a felmérésből. A mobil eszközökön történő e-mail használat viszont csökkent tavalyhoz képest a tanulmány szerint. A felmérés egy 1500-as minta alapján készült az idén márciusban, a 15-49 éves, legalább hetente internetezők körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.