/

Gellért Ákos: Többeknek kellene támogatnia a sportot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gellert_akos03_gs

Gellért Ákost Szeged Sportjáért elismerésben részesítette Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata múlt hét pénteken. A sportszerető vállalkozóval a díjátadó ceremónia után készítettünk rövid interjút.

„Először is szeretném megköszönni ezt a díjat, hiszen meg is kell köszönnöm. Szeged nagy város, és ahogy Szentgyörgyi Pál, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke is elmondta a beszédében, évről évre alaposan átgondolják, kinek ítélik oda ezt az elismerést. Úgy gondolom, hogy eddig is sokat tettem a sportért minden vonalon, ezentúl is ezt fogom tenni, függetlenül a kitüntetéstől, hiszen nem ezért csinálom ezt az egészet. Mindemellett jól esik, hogy rám esett a választás” – fogalmazott az üzletember.

SZS20140516_szeged_sportdijai_009

Kitért rá, meglátása szerint bőven vannak olyanok az országban, akik megtehetnék, hogy támogatják a sportot, mert megteremtettek már maguknak az ehhez szükséges anyagi hátteret. „Valamilyen szinten ez már kötelessége a tehetős rétegeknek. Ugyanakkor sokan akadnak mind Szegeden, mind általában az országban, akiknek módjában állna segíteni a sportot, a kultúrát vagy bármi egyebet, sajnos azonban mégsem hajlanak rá” – tette hozzá kritikusan Gellért Ákos.

„Ma már teljesen más a sport, a sportolók, vagy éppen a körülmények, tulajdonképpen az egész világ változott. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a tenisz az utánpótlás szintjén továbbra is kiemelkedő, rengeteg gyerek jár ki rendszeresen edzeni. Ami pedig a férfi kosárlabdát illeti, a Szedeák a legjobb szezonját zárta idén. Innen nézve, teljes mértékig elégedett vagyok a mögöttünk álló idénnyel sportszakmai szempontból. Azzal viszont már kevésbé, hogy nem látogat ki elég néző a meccsekre. Azt a közönséget hiányolom, amely hétről hétre kijárna a lelátókra, és drukkolna a csapat sikeréért. A szegedieknek örülnie kellene, hogy a városukban igazán jó a sportélet. Akadnak kétségeim a felől, hogy mindezt miért nem teszik meg az emberek” – zárta gondolatait az egykori sikeres vívó.

junior_dijkiosztoBC5K4868_46_gs

Gellért Ákos 1995-ben vásárolta meg a korábbi DÉLÉP sporttelepet, majd itt hozta létre a Gellért Szabadidőközpontot. A sportcentrum azóta a hazai teniszélet egyik fellegvárává nőtte ki magát, helyszínül szolgált számos Davis-kupa, valamint Fed-kupa mérkőzésnek is. Az 1996-ban alakult Gellért Tenisziskola a vidéki egyesületek közül a legeredményesebb az utánpótlás-nevelésben. A vállalkozó a teniszen kívül több más sportágat, azokon belül egyesületeket és rendezvényeket támogat még, így például a férfi kosárlabda NB I/A-ban szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát, a futsal NB II-es Charlton-Gellért alakulatát, vagy éppen az SZTE Vívó Klubot.

Előző sztori

Lengyel Györgyi: Ősztől jöhetnek a kancellárok az egyetemekre

Következő sztori

Nyusztbébik, alpakacsikó és golyvás gazellák a Telinen + VIDEÓK