Közélet

Fidesz: Kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

Fidesz: Kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

2014. május 23., péntek
Fidesz: Kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

Az a célunk, hogy megvédjük az Erzsébet-programot, és megmentsük az alapját képező, a fenntarthatóságot biztosító Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó Navracsics Tiborral tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Navracsics Tibor

elmondta, az Erzsébet-program elmúlt három éves története is jól példázza, hogyan lehet a - jelentős részben külföldi - befektetők saját célra felhasznált profitját közcélú, jóléti kiadásokra fordítani, és hogyan lehet ezzel a közjót gyarapítani. A közigazgatási és igazságügyi miniszter aláhúzta, a program egy olyan sikertörténet, melyre Európában is felfigyeltek. Jó, és sajnos rossz értelemben is – jegyezte meg. A miniszter elmondta, sok ország gondolkodik azon, hogyan lehet a kevésbé szerencsések számára nyaralást biztosítani úgy, hogy ez illeszkedjen az adott kormányzati politikába, és megfeleljen a piacgazdaság elveinek. A magyar kormány ezt az Erzsébet-programmal meg is tudta valósítani, mely példa Európa számára – fűzte hozzá. De rossz értelemben is felhívta magára a figyelmet az Erzsébet-program, mert azok az üzleti körök, amelyek sérültek a magánhaszon közhaszonná alakítása során, támadást intéztek a kezdeményezés ellen Brüsszelben – jelentette ki a politikus.

Most jogvitánk van az Erzsébet-program megítélése kapcsán. Mi szilárdan hisszük, hogy igazunk van, hiszen az Erzsébet-programról szóló törvény egyértelműen kijelenti, hogy Magyarországon ez a program nem piaci, hanem az állam által támogatott jóléti tevékenység, mely kifejezett célja a társadalmi felzárkózás segítése – fejtette Navracsics Tibor. A miniszter arról is beszélt, hogy a program nemcsak üdültetésről szól, hanem például tanulmányi versenyekről, kirándulásokról is, valamint kitért arra is, hogy a fel nem használt utalványokat briketté alakították, és hátrányos helyzetű térségek iskoláiban tették könnyebbé a fűtést.

Pelczné Gáll Ildikó

leszögezte, a Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban, mely a pénzügyi alapját képezi az Erzsébet-programnak. Nyilvánvaló, ha egy ilyen komplex program alól kihúzzák a pénzügyi alapot, akkor maga a program is veszélybe kerül – tette hozzá. A Fidesz-KNDP EP-listavezetője szerint a válság rávilágított arra, hogy újszerű megoldásokra, innovatív ötletekre van szükség. Ilyen az Erzsébet-program, mely a magánprofitot társadalmi haszonná alakította. Ez a program alapvetően önfenntartó, és a társadalmi szolidaritásra épül, mely az unió alapelve is – fejtette ki. A Fidesz-KNDP EP-listavezetője aláhúzta, az Európai Bizottság sajnos megint, sokadszor abba a hibába esett, hogy a multik érdekét kezdte el védeni. Hozzátette, a multik érdeke érvényesült akkor is, amikor a bizottság feljelentés formájában az Erzsébet-utalvány ügyét a bíróság elé utalta. Az a célunk, hogy folytassuk az eddigi munkát, megvédjük az Erzsébet-programot, és megmentsük az alapját képező, a fenntarthatóságot biztosító Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát – szögezte le a politikus. Ehhez nem kell mást tenni, mint 25-én a választáson élni a demokratikus jogokkal. Arra kérem a választókat, hogy támogassanak bennünket, és szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára, hogy még határozottabb legyen a nemzeti érdekek érvényesítése – fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.