Félmilliós könyvtámogatást nyert a szegedi Móra Ferenc Szakkollégium + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mora_kollegium01_gs

A Szegedi Tudományegyetem kollégiuma mellett a térségből a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola is különdíjas lett.

A Szegeden is népszerű Antikvárium.hu által meghirdetett Könyvtárak újratöltve című pályázaton öt intézményt jutalmaztak egyenként 500 ezer forintos könyvtámogatással. A videópályázatra összesen 36 érvényes jelentkezés érkezett, ebből választott ki a szakmai bizottság 5 intézményt – tudtuk meg Boldog Zoltán szervezőtől, az Antikvárium.hu projektmenedzserétől. Mint elárulta, nem számítottak rá, hogy oktatási mellett szociális intézmények is jelentkeznek, de több hajléktalanszálló is pályázott, egy nyert is közülük, továbbá a támogatottak között van nyugdíjas otthon, egy dunántúli kistelepülés és egy általános iskola is. Csongrád megyéből két oktatási intézmény is sikerrel pályázott: az SZTE újszegedi Móra Ferenc Szakkollégiuma szintén fődíjas, a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola elrappelt produkciója pedig különdíjas lett. A győzteseket péntek este a XX. Szegedi Borfesztiválon hirdette ki a legnagyobb hazai antikváriumhálózat.

“Elsősorban tartalmi szempontok alapján értékeltük a videókat. A szegedi Móra Ferenc Kollégium e tekintetben egy minőségi anyagot állított össze, emellett fontos szempont volt az is, hogy a kollégium 8 éve nem nyert pályázaton állományfejlesztést” – közölte portálunkkal Boldog Zoltán, aki kiemelte, az intézmény a szegedi kulturális életnek is fontos szereplője sokrétű programjaival, s az ott lakó egyetemisták személyében olyan kezekbe kerülnek a könyvek, amelyek azokat haszonnal forgatják.

Amint azt Csengődi Erika, a Móra-szakkollégium könyvtárának vezetője a SZEGEDma.hu-nak elárulta, a videó munkálatai alaposan megmozgatták az egyébként is kiváló közösségéről is ismert intézmény lakóit. “Mindössze egy nap alatt készítettük el a felvételeket és a vágást. A munkában számos olyan hallgató is részt vett, akik korábban kevésbé voltak jelen a közösségi rendezvényeken, ez is mutatja, milyen sokan meg tudnak mozdulni egy ilyen kezdeményezésre egy a miénkhez hasonló, összetartó közösségben” – tette hozzá a gyűjtemény gondozója. A szegedi egyetemi kollégiumok között a legkomolyabb és leggondosabban válogatott könyvállománnyal rendelkező Móra videója hangsúlyozza az intézmény sokszínűségét: a mórások hétköznapjait esténként a különböző öntevékeny csoportok – többek között filmklub, kollégiumi rádió, rajzkör, színjátszó kör, néptánc, hastánc, sakk- és kártyakör, énekkar, irodalmi estek – teszik színesebbé immár hosszú-hosszú évek óta.

Előző sztori

Deutsch Tamás: Erős Magyarország csak erős Európai Unióban képzelhető el

Következő sztori

Hátország: akadémiai csapatokat győztek le a vásárhelyi és a makói fiatalok az első osztályban