Civileket vonnának be a szegedi Tisza-part fejlesztésébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fokaszemetszedes_mj DSC_5675

Folyamatban van a hullámtéri területek rendezési tervének előkészítése, mely kapcsán Kohári Nándor Fidesz-KDNP-s képviselő azt javasolja, hogy a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés tagjait is vonják be az egyeztetésekbe.

A szegedi közgyűlés hétfőn tárgyalja többek között Kohári Nándor Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő sürgősségi indítványát, melyben abban kéri a közgyűlés támogatását, hogy a Tisza-part fejlesztésébe vonjanak be civileket is a döntéshozók. A téma aktualitását az adja, hogy jelenleg zajlik a hullámtéri területek rendezési tervbe való beépítésének előkészítése és tervezése. A januárban megalakult Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés célja, hogy a Tisza-part EDF Démász Vízitelep és a hajóállomás közötti szakasza fejlesztését elősegítsék, s Kohári úgy látja, ötleteikkel, javaslataikkal hozzájárulhatnának a rendezési terv felülvizsgálatához.

„A kezdeményezés tagjai között találhatóak egyesületek, vállalkozások és magánszemélyek, melyeket összeköt a Tisza folyó, a vízi élet és a településrész szeretete. Ez a közösség együtt él a folyóval és partjával, illetve napi szinten használja a hullámtéri területet, így tapasztalatuk, helyismeretük elengedhetetlen a településrész jövőbeni fejlesztésének meghatározásakor” – olvasható Kohári Nándor előterjesztésében. A Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés tagja többek között az EDF-DÉMÁSZ Vízisport Egyesület, a Tiszavirág SE – vitorlás kikötő, az Élhetőbb Felsővárosért baráti kör, a Horthy úszóház, Ótott Ferenc úszóház-tulajdonos és lakó, hét úszóműves kikötő, a Tisza River Café & Club – Tisza úszóház, valamint a Tér és Forma Kft.

manga_akos01_gsAhogy korábban írtuk, az Élhetőbb Felsővárosért néven megalakult baráti kör újra élettel szeretné megtölteni a Fokát és környékét. A csapatot összefogó Manga Ákos (képünkön) a fejlesztési elképzeléseikkel kapcsolatban elmondta, a Felső Tisza-parton egy gyorsforgalmi kerékpárutat lenne érdemes kiépíteni a Tisza-palotától az IH Rendezvényközpontig, ezen felül egy szabadidőparkot lehetne a területen kialakítani. A lelkes csapat nem csupán ötleteket gyűjt, tesz is a szebb környezetért, áprilisban rendhagyó rendrakó partit hirdettek, mely keretében összeszedték a Tisza-parton a szemetet és kitakarították Szeged egyetlen ingyenesen használható sólyáját is.

A határozati javaslat azt tartalmazza, hogy a főépítészen keresztül vonják be a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezést, a rendezési terv aktualizálása kapcsán a hullámtéri szakaszra vonatkozó szabályozási terv kidolgozásának egyeztetésébe, véleményezésébe és a terv készítése során építsék be javaslataikat.

Előző sztori

Köteles is jön Genkből a kapusháborúra - már lehet nevezni!

Következő sztori

Kézilabda: tét nélküli városi rangadó Algyőn

Legutóbbi hasonló cikkek